Voz se pokvario, putnici blokirali magistralu; ŽPCG: Poslali smo šest autobusa

Čitalac "Vijesti" navodi da neko za ovo mora da snosi odgovornost
263 pregleda 0 komentar(a)
voz, kvar, Golubovci, Foto: Čitalac "Vijesti"
voz, kvar, Golubovci, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 19.08.2018. 18:32h

Voz koji saobraća iz Bara za Podgoricu, ostao je večeras nešto prije 19 časova u kvaru u Golubovcima, a nezadovoljni putnici blokirali su na kratko magistralu, javili su "Vijestima" čitaoci.

"Željeznički prevoz Crne Gore je reagovao tako što su poslali jedan autobus na oko četiristo putnika, pa su nezadovoljni putnici iz revolta blokirali magistralu u Golubovcima. Zamislite samo to neodgovorno ponašanje Željezničkog prevoza, koji se na taj način direktno rugaju putnicima, od kojih zavisi profit njihove firme", navodi se u mejlu čitaoca.

Iz ŽPCG su "Vijestima" saopštili da su iz kompanije angažovali šest autobusa kako bi prihvatili putnike koji su ostali u Golubovcima nakon kvara.

"Angažovali smo šest autobusa koji se sukcesivno šalju po uputu autobuskog prevoznika. U toku je preuzimanje putnika", kazali su iz ŽPCG i naglasili da razumiju nezadovoljstvo putnika, ali da se, kao i uvijek, trude da što prije riješe spornu situaciju.

Do zastoja željezničkog saobraćaja, naveli su, došlo je zbog prekida kontaktne mreže.

Čitalac "Vijesti", ipak, navodi da neko za ovo mora da snosi odgovornost.

"Pored toga što se putnici voze u raspalim vagonima, koji su izvor zaraze, sada ih pomenuta firma i na ovaj način ponižava. Ukoliko neki od njih nemaju novca za taksi ( a većina evidentno nema), moraće pješke do Podgorice. Iz svega ovoga se samo može zaključiti da menadžment Željeznice ili ne zna da radi svoj posao ili firmu namjerno tjera u propast, jer su ovakve situacije česta pojava na crnogorskim prugama. U svakom slučaju, za ovakvo ponašanje neko mora da snosi odgovornost. Niko se njihovim vozovima, koji su u fazi raspada, ne vozi zato što to želi, već što ga je muka natjerala", zaključuje se.

Bonus video: