Sportska guma za najekstremnije uslove

Na testiranju koje je sprovela nezavisna njemačka organizacija za kontrolu kvaliteta TUV SÜD, pneumatik Michelin Pilot Sport4 S je u oblasti zaustavnih performansi za sobom ostavio pet najvećih konkurenata
0 komentar(a)
Mišelin gume
Mišelin gume
Ažurirano: 09.05.2017. 15:11h

Mišelin je izbacio na tržište novi pneumatik Pilot Sport4 S, koji se odlikuje vrhunskim performansama. Namijenjen sportskim automobilima i salonskim vozilima visokih performansi, guma Michelin Pilot Sport4 S nudi vozačko zadovoljstvo bez premca zahvaljujući svojoj izuzetnoj preciznosti upravljanja i stabilnosti pravca. Obezbjeđuje maksimalan rezultat i bezbjednost na svim površinama zahvaljujući svojim optimizovanim šarama gaznog sloja koje prijanjaju na put u svim situacijama, čak i u onim najekstremnijim.

Pilot Sport4 S istovremeno ispoljava odlične zaustavne rezultate kako na suvim tako i na vlažnim površinama, zahvaljujući tehnologiji dvostrukih jedinjenja. Na spolašjnjem dijelu šare korišćeno je novo hibridno jedinjenje koje podstiče prijanjanje na suvu podlogu, dok je na unutrašnjem sloju upotrebljeno novo jedinjenje sa silicijum-dioksidom poznato i pod nazivom funkcionalni elastomer, koje pneumatiku omogućava postojano prijanjanje na vlažnim površinama. Ovako izuzetni rezultati na suvim i vlažnim površinama, koji u svijetu pneumatika za sportska vozila često predstavljaju sukob krajnje oprečnih karakteristika, u ovom slučaju zajednički su unaprijeđeni.

Na testiranju koje je sprovela nezavisna njemačka organizacija za kontrolu kvaliteta TUV SÜD, pneumatik Michelin Pilot Sport4 S je u oblasti zaustavnih performansi za sobom ostavio pet najvećih konkurenata.

Nezavisni eksperti su utvrdili da je ovoj gumi potrebno samo 33,66 metara da se pri brzini od 100 km/h potpuno zaustavi na suvoj podlozi, dok je najboljima među direktnim konkurentima potrebno još gotovo metar više (+0,83 m).

Pri brzini od 80 km/h, pneumatiku Michelin Pilot Sport 4 S potrebno je na vlažnoj površini 27,73 m do potpunog zaustavljanja. Još jednom, ovaj rezultat se pokazuje najboljim i to za gotovo 2,5 m (+2,41 m) u odnosu na najlošije plasirani pneumatik.

Bonus video: