Potvrđena optužnica protiv Mršića

Advokat Anđelić objasnio je da su na kesi, za koju je svjedok ubistva rekao da je ubica koristio prilikom izvršenja krivičnog djela, nađeni biološki tragovi tri osobe
411 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Mršić, Foto: Privatna arhiva
Nikola Mršić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.05.2018. 19:23h

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv Kotoranina Nikole Mršića zbog ubistva Gorana Lenca.

Prema optužnici, Mršić je 16. septembra prošle godine oko 19 sati i 15 minuta, na pomoćnom stadionu FK Bokelj, s umišljajem ubio Lenca i pokušao da ubije Milana Jovićevića.

U tužilačkom aktu piše da je Mršić na stadion došao sa unaprijed pripremljenim oružjem nepoznate marke, koje je sakriveno i zamotano u kesi držao u ruci.

Objašnjeno je da je potom prišao oštećenima i prvo u pravcu Lencove glave ispalio jedan hitac, a potom drugi i pravcu Jovićevića kojeg je promašio.

Branioci Mršića, advokati Dragoslav Ognjanović i Branko Anđelić ranije su tražili da se optužnica vrati na dopunu, jer je, kako tvrde nejasno zašto je tužiteljka Mršića odabrala kao izvršioca.

Biološki trag Nikole Mršića i još dvije osobe pronađen je na kesi koju je koristio ubica Kotoranina Gorana Lenca, piše u optužnici podnijetoj protiv Mršića.

“U nalazu o DNK vještačenju se ukazuje na nekakvo prisustvo DNK traga našeg branjenika, koji bi trebalo da bude podrška hipotezi Tužilaštva da se radi o Nikoli Mršiću. Istakli smo da se radi o miješanom tragu najmanje tri odrasle muške osobe, koji po stavu međunarodnih institucija u tom smislu nemaju nikakvu dokaznu snagu”, kazao je Ognjanović tada.

Advokat Anđelić objasnio je da su na kesi, za koju je svjedok ubistva rekao da je ubica koristio prilikom izvršenja krivičnog djela, nađeni biološki tragovi tri osobe.

“Za dvoje se zna ko su, odnosno čiji je DNK, dok treći trag pripada NN licu. Nejasno je zbog čega je tužilac baš Nikolu Mršića izabrao kao izvršioca”, rekao je Anđelić.

Lenc je navodno ubijen u ratu kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana.

Pokojni fudbaler je, vjeruje se, bio blizak kavčanima.

Bonus video: