Rusi napunili kasu Budve sa skoro 700 hiljada eura

Posljednja prinudna naplata bila je od ruskog graditelja koji je naplatio oko 680.000 eura, zbog neispunjavanja obaveza lokalne uprave - bivše i sadašnje
151 pregleda 1 komentar(a)
Pare, Foto: Shutterstock
Pare, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.05.2018. 18:59h

Ruska građevinska kompanija uplatila je početkom sedmice gotovo 700.000 eura na ime komunalija za gradnju apartmansko-poslovne zgrade u Bečićima.

Time je potvrđeno da su ruski graditelji i dalje jedni od glavnih igrača u najunosnijem biznisu u metropoli turizma - građevinarstvu.

Sekretarijat za urbanizam zatrpan je zahtjevima za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova, jer je taj dio posla Ministarstvo održivog razvoja ostavilo lokalnoj upravi.

Veliki broj zahtjeva i dalje je od ruskih građana, koji osim apartmanskih i stambenih objekta, grade vile i kuće za odmor uglavnom na području Paštrovića i u zaleđu Svetog Stefana, Miločera i Reževića.

Najveća finansijska injekcija dobro je došla, jer je samo u proteklih mjesec i po dana zbog brojnih sudskih odluka na ime štetnih ugovora koje je zaključivala bivša vlast, sa opštinskog računa „skinuto“ dva miliona eura.

Posljednja prinudna naplata bila je od ruskog graditelja koji je naplatio oko 680.000 eura, zbog neispunjavanja obaveza lokalne uprave - bivše i sadašnje.

“Vijestima” je rečeno da na račun Opštine Budva sedmično legne oko 50.000 eura na ime komunalija.

Bonus video: