Na socijalnom 30 godina, a opština ne da stan

Rakočevićeva živi kao podstanar sa dvoje djece u naselju Lug i tvrdi da su joj jedina primanja 105 eura naknade. Tvrdi da se zahvaljujući potvrdama koje su izdavali u Centru, desilo da pojedini dobiju stanove iako žive u porodičnoj kući sa roditeljima ili prave drugu kuću
133 pregleda 4 komentar(a)
Verica Rakočević, Foto: Dragana Šćepanović
Verica Rakočević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 01.05.2018. 18:56h

Kolašinka Verica Rakočević tvrdi da je oštećena od Centra za socijalni rad prilikom konkurisanja za jedan od stanova, koje je nedavno dijelila Opština. Kazala je da su joj navodno iz centra izdali potvrdu, prema kojoj je ona korisnica materijalnog obezbjeđenja porodice od 1. avgusta minule godine iako tu naknadu prima već tri decenije. Najavila je i da će „preduzeti sve mjere, u skladu sa zakonom, kako bi dokazala te propuste”.

„Naknadu za materijalno obezbjeđenje porodice nijesam primala samo kratko, dok sam ostvarivala pravo na naknadu za majke sa troje i više djece, koja je, kao što znate, ukinuta. Nije mi jasno, s obzirom da je dužina ‘staža’ u primanju naknade za materijalno obezbjeđenje porodice, bio jedan od glavnih kriterijuma za dobijanje stana od Opštine, kako u Centru nijesu imali to u vidu. Prema njihovoj potvrdi, ispada da sam tek nepunu godinu u teškom finasijskom stanju i korisnica naknade.”

Rakočevićeva živi kao podstanar sa dvoje djece u naselju Lug i tvrdi da su joj jedina primanja 105 eura naknade. Tvrdi da se zahvaljujući potvrdama koje su izdavali u Centru, desilo da pojedini dobiju stanove iako žive u porodičnoj kući sa roditeljima ili prave drugu kuću.

“Nemam veze ni gdje nijesam trčala da tražim i molim, ali sam očekivala s obzirom na to da sam 30 godina u ovakvoj situaciji i ja dočekam svoj krov nad glavom”, kaže Rakočevićeva. Iz kolašinskog Centra za socijalni rad “Vijestima” su kazali da je potvrda Rakočevićevoj izdata na njen zahtjev, a u skladu sa Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti i na osnovu uvida u informacioni sistem socijalnog staranja.

“I ostalim korisnicima materijalnog obezbjeđenja, koji su konkurisali za stan, potvrde su izdate po istim kriterijumima, tako da su tvrdnje Rakočevićeve u potpunosti neosnovane. Ona je na utvrđenu rang listu podnijela prigovor Opštinskoj komisiji za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe, koji je odbijen kao neosnovan”, navode iz Centra

Bonus video: