Taksisti iz Bara stižu na protest u Podgoricu

"U Glavnom gradu se izdaju švercovane TX tablice, bez potrebne dokumentacije. Službenici Komunalne policije i Komunalne inspekcije ignorišu naša ukazivanja na njihov dugogodišnji nerad u oblasti auto-taksi prevoza, a njihov nerad dovodi do uvećavanja nelegalnog prevoza putnika"
128 pregleda 3 komentar(a)
Borislav Pavlović, Foto: Radomir Petrić
Borislav Pavlović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 18.05.2018. 19:15h

Savez auto-taksi preduzetnika Bara, koji ima 86 članova, dao je podršku protestnoj vožnji auto-taksi preduzetnika Crne Gore koju organizuje Strukovni sindikat taksista Crne Gore (SSTCG). Ovi barski taksisti će takođe učestvovati u protestnoj vožnji u Podgorici 24. maja, sa početkom u 12 sati.

Ovim povodom, predsjednik SSTCG Borislav Pavlović iz Bara saopštio je "Vijestima" da je premijeru Dušku Markoviću uputio pismo u kojem premijera obavještava da je haos u taksi djelatnosti svakim danom sve veći, "a kako se bliži turistička sezona, ima tendenciju rasta".

Pavlović tvrdi da je uzrok tome što nadležni državni organi totalno ignorišu probleme taksista.

"U Glavnom gradu se izdaju švercovane TX tablice, bez potrebne dokumentacije. Službenici Komunalne policije i Komunalne inspekcije ignorišu naša ukazivanja na njihov dugogodišnji nerad u oblasti auto-taksi prevoza, a njihov nerad dovodi do uvećavanja nelegalnog prevoza putnika. Poreski inspektori filijala po gradovima u većini slučajeva ne rade poslove iz svoje nadležnosti, ne suzbijaju sivu ekonomiju, utaju poreza i doprinosa, već iz revanšizma, jer su ukazali na njihov nerad, članovima SSTCG koji su zakasnili sa uplatama akontacija poreza i doprinosa za 2017. pišu drakonske kazne od 300 do 1.000 eura", navodi pored ostalog Pavlović u pismu Markoviću.

On je dodao da su "prema tvrdnjama iz Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada" službenici MUP-a zaduženi za izdavanje TX tablica u Glavnom gradu izdali sedam, "a sumnja se da ima više", TX tablica bez potrebne dokumentacije koju izdaje pomenuti Sekretarijat.

"Iz istog Sekretarijata su prošle godine tvrdili da na ulicama Glavnog grada ima 200, 300 lica koja taksi djelatnost obavljaju bez potrebne dokumentacije, a imaju istaknute taksi oznake. Prema podacima barskog Sekretarijata za privredu, u Baru duže od pet godina ovu djelatnost sa istaknutim taksi oznakama obavlja 35 lica, a od februara ove godine još 30. Za druge gradove nemamo tačne podatke, ali, po izvještajima kolega, ni tamo stanje nije ništa bolje", navodi pored ostalog predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore.

Bonus video: