ADP ZID: Produžite rok za legalizaciju

Kao razloge zbog kojih treba produžiti rok za legalizaciju, Milošević vidi prije svega broj podnijetih zahtjeva za legalizaciju “koji je manji od polovine percipiranih u analizama pominjanih bespravno sagrađenih objekata u državi”
274 pregleda 1 komentar(a)
Igor Milošević, Foto: Boris Pejović
Igor Milošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.08.2018. 15:14h

Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP) — ZID smatra da Ministarstvo održivog razvoja i turizma treba da produžit rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata, koji je istekao 16. jula.

Direktor te NVO Igor Milošević zabrinut je zbog nedovoljnog broja predatih zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, naročito objekata za osnovno stanovanje.

Na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, u ADP ZID su uradili nacrt Odluke o ponavljanju roka za pokretanje postupka legalizacije bespravnih objekata na teritorijama deset opština i na teritoriji glavnog grada.

Kao razloge zbog kojih treba produžiti rok za legalizaciju, Milošević vidi prije svega broj podnijetih zahtjeva za legalizaciju “koji je manji od polovine percipiranih u analizama pominjanih bespravno sagrađenih objekata u državi”.