Opština Heceg Novi subvencionira preduzetnice

Sekretarijat je u proteklom periodu održao i seriju konsultacija za sve zainteresovane preduzetnice, u saradnji sa konsultantima Kancelarije ujedinjenih nacija za razvoj
0 komentar(a)
Herceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.10.2018. 12:50h

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi podržaće razvoj biznis ideja četiri preduzetnice sa teritorije grada koje su se javile na konkurs. Uvođenjem ovog, novog modela podrške, lokalna uprava podstiče razvoj ženskog preduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta, saopšteno je iz lokalne uprave.

Opština će kroz subvencije podržati Anu Biberčić, sa 2.000 eura u otvaranju računovodstvenog biroa, Snežanu Krivokapić sa 3.000 eura, koja će se baviti uslugama dubinskog pranja, Mirelu Perušković radi otvaranja vešeraja koja će dobiti 3.500 eura i Željku Nešić za unaprjeđenje zanatskih usluga (980 eura).

Budžetom Opštine za 2018. godinu, po prvi put je planirana linija za podsticaj ženskog preduzetništva.

Sekretarijat je u proteklom periodu održao i seriju konsultacija za sve zainteresovane preduzetnice, u saradnji sa konsultantima Kancelarije ujedinjenih nacija za razvoj, navedeno je iz lokalne uprave.

Bonus video: