Herceg Novi: Nova turistička signalizacija na ćiriličnom pismu i na engleskom jeziku

Projektno rješenje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, a predviđa postavljanje turističke signalizacije na značajnim ulaznim pravcima u grad, kao i na mjestima pogodnim za pružanje informacija o turističkim lokacijama, saopšteno je iz lokalne uprave
240 pregleda 28 komentar(a)
Turistička signalizacija, Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Turistička signalizacija, Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 14.08.2018. 11:34h

U hercegnovskoj opštini početkom sedmice počela je zamjena starih i postavljanje novih tabli turističke signalizacije.

Turistička signalizacija biće dvojezična, na našem jeziku i ćiriličnom pismu i engleskom jeziku i u skladu sa svim važećim domaćim i međunarodnim propisima. Investitor projekta je Turistička organizacija Herceg Novi.

Projektno rješenje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, a predviđa postavljanje turističke signalizacije na značajnim ulaznim pravcima u grad, kao i na mjestima pogodnim za pružanje informacija o turističkim lokacijama, saopšteno je iz lokalne uprave.

Kako navodi direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić, ovaj projekat izvodiće se u dvije faze. U prvoj fazi biće postavljena 441 tabla, od Sutorine do Kružnog toka u Meljinama i na Luštici, a završetak prve faze predviđa se u toku ove sedmice. U drugoj fazi biće postavljene table od Meljina do Kamenara, i u zaleđu Herceg Novog. U ovoj fazi biće postavljena 281 tabla, a vrijednost radova iznosi 24.470 eura.

Bonus video: