Orav posjetio Oliveru Lakić u bolnici: Brutalan napad apsolutno neprihvatljiv

Sloboda medija je kamen temeljac svih demokratskih društava. Mi smo o ovom problemu u Crnoj Gori izvještavali prethodnih godina"
65 pregleda 24 komentar(a)
Aivo Orav, bolnica, Olivera Lakić, Foto: Zoran Đurić
Aivo Orav, bolnica, Olivera Lakić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.05.2018. 17:18h

Ambasador i šef delegacije EU u Crnoj Gori posjetio je u bolnici novinarku "ND Vijesti" Oliveru Lakić koja je sinoć ranjena u Podgorci i ocijenio da je ovaj brutalni napad apsolutno neprihvatljiv.

"Sloboda medija je kamen temeljac svih demokratskih društava. Mi smo o problemu slobode medija u Crnoj Gori izvještavali manje-više na dnevnoj osnovi prethodnih godina", kazao je Orav.

Istakao je da je novinarka Olivera Lakić svoj posao kao istraživački novinar radila odlično i time podržavala demokratizaciju društva.

"Zato su sada najbitnija pitanja ko je to uradio, zašto je to uradio. Očekujemo odgovore brzo", rekao je Orav.

Otpravnica poslova u američkoj ambasadi Džudi Kuo, najoštrije je osudila napad na Oliveru Lakić. "Ovo je napad na slobodu medija i demokratiju u Crnoj Gori".

"Novinari su čuvari demokratskog sistema i moraju biti zaštićeni. Snažno podržavamo istragu i očekujemo da će nadležni organi naći počinioca ovog krivičnog dječla. Očekujemo brze rezultate", poručila je Kuo.

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je sinoć oko 21 sat ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakićevu je, na istom mjestu na kom je pretučena prije šest godina, sačekao muškarac koji joj je pucao u nogu.

Bonus video: