Pravi novi plan za Ostrvo cvijeća

Ova DSL obuhvata područje plaže i izletničkog punkta Kalardovo sa akvaparkom, makiju i poljoprivredno zemljište uz jugozapadni obod kompleksa tivatskog aerodroma, naseljsku strukturu Brdišta i turističke komplekse Ostrvo cvijeća i uvala Brdišta, a originalno je važila do 2020. Površina obuhvaćena originalnim DSL-om iz 2010. je 146,24 hektara
588 pregleda 1 komentar(a)
Ostrvo cvijeća, Foto: Siniša Luković
Ostrvo cvijeća, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 16.04.2018. 08:48h

Vlada je na nedavnoj sjednici donijela odluku da se izmijeni i dopuni Državna studija lokacije (DSL) za zahvat 25 Prostornog plana posebne namjene Morskog dobra „Kalardovo-Ostrvo cvijeća-Brdišta“ u Tivtu.

Kako se navodi, pristupa se izmjeni aktuelnih rješenja koja se odnose na površinu od oko 17,5 hektara u postojećoj DSL, koju je 2010. uradila podgorička kompanija Urbi Montenegro po narudžbi Ministarstva uređenja prostora.

Ova DSL obuhvata područje plaže i izletničkog punkta Kalardovo sa akvaparkom, makiju i poljoprivredno zemljište uz jugozapadni obod kompleksa tivatskog aerodroma, naseljsku strukturu Brdišta i turističke komplekse Ostrvo cvijeća i uvala Brdišta, a originalno je važila do 2020. Površina obuhvaćena originalnim DSL-om iz 2010. je 146,24 hektara.

Iako je u tek usvojenoj odluci o izmjenama DSL navedeno da je njen „sastavni dio“ i Programski zadatak, taj zadatak nije dostupan na sajtu Vlade, pa se još ne zna zbog čega se i na čiji zahtjev pristupa izmjeni planskog dokumenta i što je konkretan sadržaj. Navedeno je da će izmjene DSL biti obavljene u skladu sa važećim kontroverznim i centralističkim Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, te će nosilac tog posla biti Ministarstvo održivog razvoja i turizma na čijem je čelu Pavle Radulović (DPS).

Bonus video: