Humanitarna akcija i u Tivtu: Recikliažom se pomaže nabavka invalidskih pomagala

Sakupljaju se čepovi sa flaša vode i sokova, bidona, kozmetičkih proizvoda poput šampona, kupki, omekšivača, zatvarači sa mlijeka i drugih tetrapak ambalaža, čepovi sa pakovanja kečapa kao i motornih i jestivih ulja
191 pregleda 0 komentar(a)
Čep za hendikep, Foto: Siniša Luković
Čep za hendikep, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.07.2018. 12:27h

Preduzeće "Komunalno" d.o.o. Tivat uključilo se u humanitarnu akciju sakupljanja plastičnih čepova pod nazivom "Čep za hendikep", a tu aktivnost sprovodiće u saradnji sa kotorskim Komunalnim preduzećem, koje se u akciju uključilo prošle godine.

Akcija podrazumijeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova, koji se recikliraju kao tvrda plastika, kako bi se sredstvima prikupljenim reciklažom, obezbjedila nabavka invalidskih pomagala koja ljudima, uskraćenim za slobodno i nesmetano kretanje, u velikoj mjeri olakšavaju život.

Sakupljaju se čepovi sa flaša vode i sokova, bidona, kozmetičkih proizvoda poput šampona, kupki, omekšivača, zatvarači sa mlijeka i drugih tetrapak ambalaža, čepovi sa pakovanja kečapa kao i motornih i jestivih ulja.

Ne sakupljaju se poklopci sa tegli, kantica i kutija od sladoleda jer nisu adekvatnog sastava.

Na području Tivta, u prvoj fazi, postaviće se desetak mreža za sakupljanje čepova na sljedećim lokacijama: zgrada Opštine Tivat, Centar za kulturu, Vodovod i kanalizacija, Komunalno, Radio Tivat, Dom zdravlja, zgrada stare Opštine, Turistička organizacija Tivat, Aerodrom Tivat, međunarodna škola Knightbridge school Tivat (Porto Montenegro).

Sa početkom naredne školske godine, biće postavljene mreže za sakupčljanje čepova i u dvorištima tivatskih obrazovnih ustanova.

Bonus video: