URA: Grad da pomogne rekonstrukciju hale, Evroliga istorijska šansa

URA podsjeća da je ukupan trošak rekonstrukcije procijenjen na oko tri miliona eura, ali i ukazuje da će efekti Evrolige biti itekako pozitivni za Podgoricu, počev od turističke promocije i većeg broja gostiju
76 pregleda 7 komentar(a)
SC Morača, Foto: Savo Prelević
SC Morača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2018. 13:52h

Glavni grad se, bez odlaganja i u što skorijem roku, mora uključiti u projekat rekonstrukcije dvorane sportskog centra „Morača“ i stvaranje preduslova da naš košarkaški klub „Budućnost“, shodno istorijskom uspjehu u ABA ligi, naredne godine igra u najprestižnijem evropskom klubskom takmičenju, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

URA podsjeća da trenutni kapacitet dvorane ne zadovoljava kriterijume Evrolige, zbog čega se postojeći kapaciteti moraju širiti. Na jučerašnjem sastanku u Barseloni, prvi čovjek Evrolige Đorđi Bertomeu sastao se sa predsjednikom Budućnost Volija Draganom Bokanom, kako bi definisali korake i postavili rokove za realizaciju svih nedostataka SC „Morača“.

Bokan je kazao da su rokovi izuzetno zahtjevn i da će klubu biti potrebna sva moguća pomoć. Kako Glavni grad raspolaže sportskim centrom „Morača“, URA poziva gradsku upravu da ostavi po strani dnevnu politiku i u što kraćem roku izađe u susret podgoričkom klubu, kako ne bi propustili istorijsku šansu.

„Pored povećanja broja mjesta, neophodno je uraditi rekonstrukciju i modernizaciju svlačionica, VIP prostor i press salu, ali i niz nekih drugih detalja koje nameću standardi Evrolige - poput sale sa keteringom na poluvremenu i uoči utakmice i punktova za elektronsku provjeru ulaznica. Standardi su takvi kakvi jesu, a svi odgovorni činioci gradske uprave moraju pružiti maksimalni napor da se u što kraćem roku ispune svi potrebni kriterijumi, kako bi od naredne sezoni mogli uživati u vrhunskoj košarci u našem gradu“, ukazali su u pokretu URA.

URA podsjeća da je ukupan trošak rekonstrukcije procijenjen na oko tri miliona eura, ali i ukazuje da će efekti Evrolige biti itekako pozitivni za Podgoricu, počev od turističke promocije i većeg broja gostiju.

„Iako je nekim klubovima poput Darušafake, ranije dozvoljavano da igraju u salama sa manjim brojem stolica (Volkswagen Arena), rekonstrukcija postojeće sale sportskog centra „Morača“ bi bilo korisno i za sve buduće događaje koje naš grad treba da ugosti, bilo košarkaške ili rukometne. Zbog toga gradska uprava ne smije tražiti izgovore, već zauzeti proaktivan odnos kako bi se svi uslovi ispoštovali najkasnije do 1. avgusta“, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

Bonus video: