Učenici i nastavnici "Orjenskog bataljona" proslavili Dan škole

Počeci školstva u Bijeloj vezuju se za 1812. godinu kada je, prema navodima učitelja Maksima Zlokovića, škola radila pri crkvi Sv. Bogorodice u Vali
325 pregleda 0 komentar(a)
OŠ "Orjenski bataljon", Foto: Slavica Kosić
OŠ "Orjenski bataljon", Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.11.2018. 14:07h

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Orjenski bataljon” u Bijeloj danas su proslavili Dan škole.

“Mi društvu dajemo temelje, putokaz, bazična znanja. U današnje vrijeme često nam se čini da se nedovoljno prepoznaje naš svekoliki trud, pregalaštvo, empatija, znanje, poštenje, kreativnost i mnogo naših stremljenja da svoj posao radimo najbolje što umijemo. Upravo prosvjeta u svim vremenima napredne civilizacije nosi najteži i najosjetljiviji teret i uzvišeni zadatak napredovanja i prosperiteta društva. Dajući svoje vrijeme, znanje, srčano svoju energiju, entuzijazam učimo i druge da budu bolji i veći, snažniji i duhovno bogatiji, kazala je direktorica Jarmila Radović.

Promovisan je i sedmi broj školskog lista “Jedra” koji će biti objavljen u elektronskom formatu na portalu škole

Škola u Bijeloj je dio projekta “Vrline, vrijednosti i vaspitanje” pa su učenici i danas izveli dio programa posvećenog ovom projektu.

Počeci školstva u Bijeloj vezuju se za 1812. godinu kada je, prema navodima učitelja Maksima Zlokovića, škola radila pri crkvi Sv. Bogorodice u Vali.

Od 1955. godine škola je preseljena u zgradu koja je zadužbina Milivoja i Ane Zloković, a uz koju je kasnije zbog povećanja broja učenika, fazno dograđen sadašnji objekat.

Današnje ime nosi od 1965. godine, a za Dan škole je proglašen 9. novembar, dan kada je formiran partizanski odred “Orjenski bataljon”.

Dobitnici su Oktobarske nagrade grada 1979. godine, a Stručni aktiv učitelja dobitnik je „Majske nagrade“ Opštine Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: