U Herceg Novom obilježen Dan pobjede

Prisutnima se obratio predsjednik opštinskog odbora Udruženja boraca NOR-a 1941.-1945. Mihailo Kilibarda, koji je čestitao 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom i podsjetio na događaje zbog kojih se ovaj dan slavi kao simbol pobjede nad "najmračnijim periodom u istoriji čovječanstva"
0 komentar(a)
Dan pobjede, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Dan pobjede, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.05.2018. 12:57h

Polaganjem cvijeća na spomenik Bezmetković u Herceg Novom je obilježen Dan pobjede nad fašizmom. U ime Opštine Herceg Novi cvijeće je položio potpredsjednik Miloš Konjević, zajedno sa predstavnicima Udruženja boraca NOR-a 1941-1945. Poštu borcima palim u Drugom svjetskom ratu na ovaj način je odao i Zoran Dojčinovič, konzul Republike Srbije u Herceg Novom.

Prisutnima se obratio predsjednik opštinskog odbora Udruženja boraca NOR-a 1941.-1945. Mihailo Kilibarda, koji je čestitao 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom i podsjetio na događaje zbog kojih se ovaj dan slavi kao simbol pobjede nad "najmračnijim periodom u istoriji čovječanstva".

Predstavnici Opštine kasnije su prisustvovali i polaganju cvijeća koje je organizovalo Udruženje boraca i antifašista Herceg Novog.

Dan pobjede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sjećanja na dan kada je 1945. nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu.

Bonus video: