Stanari "Lordovke" traže da zgrada izgleda kao ranije

Zabrinuti su i zbog zelenila, a vlasnik poslovnog prostora tvrdi da neće ništa preduzimati bez dogovora sa njima
630 pregleda 8 komentar(a)
Lordovka, Foto: Zoran Đurić
Lordovka, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.05.2018. 19:23h

Stanari „Lordovke“ traže da se izgled njihove zgrade vrati u prvobitno stanje.

Nakon što je vlasnik poslovnog prostora na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog 47 počeo sa rekonstrukcijom, srušio zid sa južne strane zgrade i zastaklio ga, stanari tog ulaza su se usprotivili.

Oni su Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) podnijeli zahtjev da se izgled zgrade vrati u prvobitno stanje, odnosno da se, umjesto stakla, postave zidovi.

Stanari veruju da će vlasnik prostora, Boris Dragović, zauzeti zelenu površinu iza zgrade, iako o tome nisu konsultovani, te da će se ispod njihovih stanova biti ugostiteljski objekat.

„Kada smo pitali vlasnika on je nama rekao da ne planira da zauzme zelenu površinu. Ne vjerujemo mu, jer ukoliko bilo ko pogleda na vrata shvatiće da se radi o izlazu direktno na zelenu površinu“, kazala je Mila Bakić, napominjući da su u tome stanari saglasni.

Radove je u nekoliko navrata kontrolisala inspekcija MORT-a.

„U prvoj kontroli... utvrđeno je da subjekt nadzora nije podnio prijavu radova, te je inspekcija zapisnički zabranila dalje radove. Nakon toga, investitor je... podnio prijavu radova na adaptaciji predmetnog poslovnog prostora“, saopšteno je iz MORT-a.

Iako su stanari podnijeli prijavu zbog narušavanja izgleda južne fasade zgrade zastakljivanjem, iz MORT-a su prijavu proslijedili nadležnoj Komunalnoj inspekciji Glavnog grada.

Na pitanja „Vijesti“ o zahtjevu stanara, predstavnici Komunalne inspekcije nisu odgovorili.

Dragović je „Vijestima“ kazao da ima sve neophodne dozvole, kao i da neće zauzeti zelenilo bez dogovora sa stanarima.

“Kada je riječ o “zidu”, to nije bio zid, već prekrivena bravarija”, napomenuo je Dragović.

Bonus video: