Biznismen sa sportskim srcem

U BMW-u su ubijeđeni da će serija 5 brzo osvojiti naklonost kupaca, čemu pomaže i činjenica da su cijene ostale iste
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2017. 19:13h

Najnovija generacija BMW serije 5 i zvanično je stigla na naše tržište. Nova biznis limuzina predstavljena je u hotelu Hilton, a predstavnici BMW-a su ubijeđeni da će nova “petica" uspostaviti nove standarde u klasi.

“Radi se o potpuno novom modelu, tehnološki bliskom seriji 7, koju je u nekim aspektima malo i prevazišao, pa bismo bili veoma skromni kada bismo rekli da nemamo velika očekivanja”, kazala Aleksandra Đurđević, generalni direktor regionalnog uvoznika BMW-a.

Sedma generacija serije 5 duga je skoro pet metara. Svojim izgledom opravdava slogan “biznis atleta” pod kojim je lansitrana na tržište, a u nju je prenesen veliki dio luksuza koji krasi veću seriju 7.

“To je automobil koji se vozi, izuzetnih je voznih karakteristika. Serija 7 je luksuzna limuzina, takođe dobra za vozača, ali je premijum limuzina za kupce najviših zahtjeva. Ona će sigurno da zadrži klijente ali već sada postoji preklapanje i to smo već osjetili na srpskom tržištu za vrlo kratko vrijeme”, kazala je Đurđević.

I pored fenomenalnog izgleda i vrhunskog luksuza, BMW ni u kom slučaju nije zaboravio ni tehniologiju.

“Kruća šasija koja odolijeva uvijanju pri velikim opterećenjima i olakšana je do 100 kilograma i idealna raspodjela težine od 50:50, samo su neki faktori koji će da doprinesu da se upraksi ostvare najbolje moguće performanse", kaže Nenad Lekić, direktor crnogorskog zastupnika BMW-a, i dodaje da čvrsto vjeruje da će serija 5 brzo osvojiti naklonost kupaca na našem tržištu. Pravo na to mu daje i činjenica da su cijene ostale na istom nivou. Osnovni model košta nepunih 47.000 eura, a dolazi sa osmostepenim automatskim mjenjačem, jednim od najboljih u automobilskoj industriji.

“Kvote su ograničene i to je ono što nas brine s obzirom da je tražnja velika, ali crnogorski zastupnik ispunjava najviše standarde i mi smo dužni da obezbijedimo dovoljne količine”, kazala je Đurđević.

BMW serija 5 je jedan od najpopularnijih automobila svih vremena u ovom segmentu. Od 1972. godine prodato je skoro osam miliona vozila sa ovom oznakom.

Kod 520d odličan odnos cijene, troškova i performansi

Na prezentaciji su izložena dva modela sa oznakom 520d, što znači da su opremljena motorom koji je najtraženiji na našem tržištu zbog odličnog odnosa performansi , potrošnje i troškova održavanja. Model 520d pokreće četvorocilindarski dvolitarski dizelaš sa 190 KS koji ima ubrzanje 0 do 100 kmm za 7,5 sekundi, a troši samo 4,2 litra na 100 kilometara. Pored ovog motora u ponudi su još dva dizelaša, tri benzinca i jedan hibrid.

“Dok ne stigne novi M5, izdvojio bih 550i koji do 100 km/h ubrzava za četiri sekunde i raspolaže sa 465 KS”, kaže Lekić.

Galerija

Bonus video: