KCCG: Neki ljekari pokušavaju destabilizovati Klinički centar

Iz KCCG-a se saopšteno da je na redovnom kolegijumu razmatrana aktuelna "sinhronizovana manipulativna aktivnost jednog broja kolega iz SDM zaposlenih u KCCG"
366 pregleda 7 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.12.2018. 11:57h

Pojedini članovi Sindikata doktora medicine (SDMCG) istupima u javnosti destabilizuju Klinički centar Crne Gore (KCCG) i urušavaju integritet odgovornih i profesionalnih kolega, ocijenio je kolegijum te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG-a se saopšteno da je na redovnom kolegijumu, kojem prisustvuje menadžment i rukovodioci organizacionih jedinica te ustanove, razmatrana aktuelna "sinhronizovana manipulativna aktivnost jednog broja kolega iz SDM zaposlenih u KCCG". 

„Menadžment i direktori smatraju da se radi o sinhronizovanim, neutemeljenim i netačnim navodima, kojim želi da se uruši ugled KCCG, a time i povjerenje u pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite našim građanima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da istupi u javnosti urušavaju integritet odgovornih i profesionalnih kolega i destabilizaciju KCCG. 

„Sadašnje djelovanje SDM ne unapređuje struku, već kod javnosti izaziva nepovjerenje koje je, pored stručnog znanja medicinskog osoblja, kvalitetnih uslova za rad zaposlenih i boljih uslova za boravak pacijenata, preduslov za kvaliteno liječenje i izlječenje naših pacijenata“, rekli su iz KCCG-a.

Direktori organizacionih jedinica KCCG najoštrije su osudili istupe pojedinih ljekara te ustanove koji su članovi SDMCG.

Oni su se, kako je saopšteno, ogradili od izjava koje je predsjednica SDM Milena Popović iznijela u otvorenom pismu upućenom u petak direktorici KCCG Zorici Kovačević. 

„Na ovaj način postupanje članova SDM i Popović, prije svega iznošenjem netačnih informacija kojima pokušavaju da degradiraju rad naše ustanove i omalovaže postignute rezultate iskonstruisanim i tendencioznim aferama, ne utiču na poboljšanje statusa crnogorskih ljekara, što bi trebalo da je glavni cilj sindikalnog djelovanja“, istakli su iz KCCG. 

Preporučujemo za Vas