Marković: Kriminalci su stali naspram države i sada će imati problema s njom

„Želim da jasno saopštim da je kriminal stao naspram države bez obzira o kojim se kriminalnim grupama radi. Da li se radi o kriminalnim grupama iz Crne Gore ili regiona, ili Amerike ili Evrope. Oni sada imaju problem sa državom. Država će taj problem riješiti koristeći sva moguća raspoloživa sredstva koja pripadaju jednom demokratskom drustvu da bi to ono bilo bezbijedno i sigurno“
167 pregleda 52 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 25.05.2018. 12:47h

Vlada Crne Gore će učiniti sve, kako bi se građani osjećali sigurno, kazao je premijer Crne Gore Duško Marković, odgovarajući na pitanje novinara da li misli da su formirani specijalni policijski timovi dovoljni ili se razmišlja o uvođenju novih mjera da bi bezbijednost građana bila na višem nivou.

„Želim da jasno saopštim da je kriminal stao naspram države bez obzira o kojim se kriminalnim grupama radi. Da li se radi o kriminalnim grupama iz Crne Gore ili regiona, ili Amerike ili Evrope. Oni sada imaju problem sa državom. Država će taj problem riješiti koristeći sva moguća raspoloživa sredstva koja pripadaju jednom demokratskom drustvu da bi to ono bilo bezbijedno i sigurno“, poručio je predsjednik Vlade.

Na pitanje da li će biti zatražena pomoć službi iz inostranstva u borbi sa kriminalom, premijer je naveo da nalogodavci likvidacija u Crnoj Gori sjede na evropskim adresama i da će od inostranih agencija, od evropskih partnera tražiti da rade zajedno s nama jer ovo nije samo domaći, već širi problem.

Na pitanje novinara da li će građani Pljevalja dobiti ekološku naknadu, premijer je istakao je da Pljevlja imaju ogroman potencijal i da ne treba da žive od naknada.

Vlada će se u saradnji sa Opštinom i predsjednikom Opštine uraditi sve da se stvori nova vrijednost, profit, čista životna sredina, nova radna mjesta i kvalitetan život. Dodao je i da u Crnoj Gori ne treba da se živi od naknada već od rada i vrijednosti, kao i da građani Pljevalja imaju resurse, sposobnost, znanje i da su vrijedni.

Na zahtjev da prokomentariše požar u RTV Pljevlja, predsjednik Marković je rekao da je Vlada juče odobrila samo prvu, interventnu pomoć i dodao da će pomoći i u sanaciji objekta, nabavci bolje opreme i obezbjeđivanju boljih uslova rada. Naglasio je da je važno je da nije bilo žrtava, a sve drugo će se stvoriti i napraviti kada postoje odgovorni i posvećeni ljudi.

Bonus video: