Nema dokaza da je advokat prevario klijenta

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odlučilo da odbaci krivičnu prijavu protiv advokata Radovana Mandića
755 pregleda 18 komentar(a)
Radovan Mandić, Foto: Boris Pejović
Radovan Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.07.2018. 19:24h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici konstatovalo je da nema dokaza da je advokat Radovan Mandić prevario Podgoričanina Nova Bulatovića.

Prijavu protiv bivšeg sudije Višeg suda, Bulatović je podnio 12. jula 2016. tvrdeći da ga je prevario za 2.430 eura.

„Nakon završenog izviđaja, ocjenom prikupljenih dokaza, tužilaštvo je našlo da ne postoji osnovana sumnja da je R.M. izvršio prijavljeno, kao ni bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti“, odgovorili su “Vijestima” iz tužilaštva.

Tako je tužilaštvo nakon dvije godine izviđaja odbacilo krivičnu prijavu Bulatovića.

Prema saznanjima “Vijesti”, tek nedavno je u tužilaštvu saslušan advokat, koji je, kao i ranije, negirao da je prevario Bulatovića.

Bulatović nije imao priznanice da je dao novac Mandiću, ali je rekao da ima snimljene telefonske razgovore njega i advokata, koje je predao tužilaštvu. Priznanice nije uzeo jer je, kazao je, vjerovao da ga neće prevariti čovjek koji je bio sudija.

U krivičnoj prijavi piše da se advokatu obratio za pomoć u avgustu 2015. godine, kako bi mu pomogao u sporu sa KAP-om, a koji se ticao rješavanja stambenog pitanja njegove sedmočlane porodice.

Advokat mu je obećao da će pozitivno riješiti spor i tražio 650 eura, što je Bulatović pozajmio i dao mu.

Tvrdi da mu je mjesec kasnije Mandić rekao da preko prijatelja može da sklopi vansudsko poravnanje sa vlasnikom KAP-a Veselinom Pejovićem i tražio mu još 530 eura da bi povukao tužbu.

Bulatović tvrdi da mu je opet dao novac, a advokat je nedugo nakon toga rekao da je Pejović, po sporazumu, na račun Osnovnog suda u Podgorici uplatio novac, ali da ga ne može podići dok ne uplati 1.250 eura na račun suda.

Bulatović je navodno opet pozajmio novac i dao Mandiću, ali je onda shvatio da je prevaren, jer je saznao da Pejović nije uplatio novac i da Mandić nije ni podnosio tužbu.

Mandić je ranije rekao da poznaje Bulatovića, ali da nije tačno da ga je prevario za novac.

“To su sve fantazije. Ima li on dokaze za to što priča? Naravno da nema. Kontaktirao me je za pravnu pomoć, jer je dobio tužbu iz Privrednog suda, ali nije tačno da sam ga bilo što prevario. Mi se nismo sporazumjeli i to je sve. Za nešto što priča, treba da ima dokaze”, rekao je Mandić tada.

Advokatskoj komori podnijeto je više desetina prijava protiv advokata Mandića u kojima stranke tvrde da ih je prevario za novac.

Iz Komore tvrde da su postupci u toku, ali je da ili nema dovoljno dokaza, ili se čeka ishod krivičnog postupka kako bi se postupalo po disciplinskoj prijavi.

Oni preporučuju strankama koje misle da su oštećene da pokrenu parnični postupak.

Bonus video: