Nikšićkim srednjoškolcima uručene Luče i nagrade

“Nije lako biti prvi, nije lako biti najbolji, a pogotovo najbolji među najboljima. Teško je nositi lovorov vijenac, ali je lijepo i ponosno biti na vrhu. Put kojim ste koračali je težak i trnovit, ali jedini pravi put”, poručio je direktor škole Goran Davidović
331 pregleda 1 komentar(a)
lučaši Nikšić, Foto: Privatna arhiva
lučaši Nikšić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.06.2018. 11:37h

Maja Vučković, proglašena je za učenik generacije Srednje Ekonomsko ugostiteljske škole u Nikšiću. Na skromnoj svečanosti njoj i najboljim maturantima pomenute škole uručene su nagrade.

Diplomu „Luča“ pored Maje, dobili su i Dajana Mučalica, Sara Đurković, Angelina Bulajić i Marijana Peković. „Luču 2“ dobio je 21 maturant – Tijana Đurđevac, Milica Miličić, Mirjana Peković, Jovana Kovač, Bojana Kovač, Ana Žižić, Marko Mićunović, Nevena Josipović, Maja Matović, Uroš Malović, Bojana Marsenić, Sara Goranović, Sara Mićunović, Nikola Jocović, Bogdan Lazarević, Nemanja Milović, Risto Backović, Biljana Striković, Nađa Popivoda, Milena Mitrović i Nađa Pejović. Najbolji učenik III stepena je Sandra Eraković.

„Ovo je jedna od najboljih generacija što potvrđuje i uspjeh na eksternoj maturi koji je mnogo bolji ako se uporedi sa drugim školama. To je generacija za ponos. Želimo im puno uspjeha i svaku sreću u životu i na poslovnom planu jer je stvarno i zaslužuju“, poručio je direktor škole Zoran Drljević.

I u Prvoj srednjoj stručnoj školi su maturantima dodijeljene diplome „Luča“, a za učenika generacije proglašena je Nikolina Stojanović. „Luče“ su dobili Luka Bezmarević, Nikolina Janjić, Jana Mumović, Nikolina Stojanović, Nikolina Talović, Nina Jevtović, Jovana Lješković, Anđela Malović, Martina Đurović, Anđela Krivokapić, Petar Milatović, Dragana Mićunović, Mia Mićunović, Koviljka Talović i Mia Čvorović. Oni su od škole nagrađeni knjigama i skromnim novčanim iznosima, dok su dobitnici „Luče 2“ dobili na poklon knjige.

“Nije lako biti prvi, nije lako biti najbolji, a pogotovo najbolji među najboljima. Teško je nositi lovorov vijenac, ali je lijepo i ponosno biti na vrhu. Put kojim ste koračali je težak i trnovit, ali jedini pravi put”, poručio je direktor škole Goran Davidović.

Kako je istakao znanje je “jedina prava ljudska vrijednost u svakom vaktu a pogotovo danas u vremenu burnog razvoja društva i uključivanja u najrazvijenije zemlje svijeta”. “Vremenu u kome čovjek vrijedi onoliko koliko zna i umije. Ne sumnjam da ćete nastaviti i dalje istim putem, putem uspjeha i uspona, da ćete i dalje biti najbolji, da ćete naći pravo mjesto u društvu i ostvariti svoje snove”, kazao je Davidović.

Miloš Radović proglašen je za najboljeg učenika u praktičnoj nastavi. Nekadašnji saradnik škole Petar Rakojević svake godine nagrađuje učenika generacije i najboljeg u praktičnoj nastavi. Nikolina je dobila pozlaćenu ikonu Sv. Vasilija Ostroškog, a Miloš sliku “Predvečerje’. Razredne starješine su sa po knjigom darivali najbolje učenike iz svojih odjeljenja, dok su knjige uručene i učenicima koji su na takmičenjima protekle godine ostvarili zapažene rezultate.

Bonus video: