Inspekcija tvrdi da kontroliše, radnici se ne žale na vrućine

Na primorju pojedini sezonci rade i do 16 sati, UPI nema prijave
1 komentar(a)
gradilište, Podgorica, Foto: Luka Zeković
gradilište, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.08.2018. 06:09h

Uprava za inspekcijske poslove pojačala je od 11. juna nadzor nad gradilištima, hotelima i restoranima na primorju i u turističkim centrima i tvrde da je sve pod kontrolom.

Svakodnevno na gradilištima, i na vrućini preko 30 stepeni, radnici ne prekidaju posao. Radi se rekonstrukcija puta na izlazu iz Podgorice, dionica autoputa, gradilišta započetih zgrada ne zatvaraju se ljeti...

Iz godine u godinu se sve više poštuju mjere zaštite. Od ukupnog broja povreda iz svih djelatnosti prije deset godina 82 odsto bile su povrede u građevinarstvu, sad je taj broj smanjen na 39 odsto. Od početka pojačanog nadzora u turističkoj sezoni, inspektori rada za oblast zaštite i zdravlja na radu su izvršili 165 nadzora u građevinskoj djelatnosti, a kontolisan je veliki broj gradilišta na cijeloj teritoriji Crne Gore”, navodi se u odgovoru.

Više sagovornika reklo je “Vijestima” da na primorju pojedini sezonski radnici iz inostranstva rade i do 16 sati i da završavaju kod ljekara zbog iscrpljenosti, ali UPI o tome ništa ne zna:

“Inspekcija rada u proteklom periodu nije imala zaprimljenih inicijativa po ovom pitanju”, naveli su.

Službi Hitne pomoći u Podgorici juče se nije javljao povećani broj građana zbog vrućina, rekli su “Vijestima”.

Bonus video: