Podgorica: Jedan uhapšen zbog pištolja, drugi zbog skanka

"Naime, službenici CB Podgorica su, 17.05.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljanoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.J. (33) iz Podgorice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Makarov“ i pet komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu"
114 pregleda 1 komentar(a)
policija Crna Gora, Foto: Savo Prelević
policija Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2018. 11:56h

Podgorička policija je uhapsila jednu osobu, a protiv druge podnijela prekršajnu prijavu "preduzimajući mjere u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica".

"Naime, službenici CB Podgorica su, 17.05.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljanoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.J. (33) iz Podgorice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Makarov“ i pet komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu", navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.J. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se navodi i da je u noći između 15. i 16. maja, Interventna jedinica u Ulici IV jula kontrolisala vozilo "ford fiesta" podgoričkih tablica kojim je upravljao I.K. (33) iz Podgorice i da je oduzeto 4.6 grama skanka.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u ovom događaju nema elemenata bića krivičnog djela i da se protiv I.K. podnese prekršajna prijavu u redovnom postupku. U narednom periodu službenici Centra bezbjednosti Podgorica će nastaviti sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti sa ciljem otkrivanja i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela",

Bonus video: