Milačić: Gej osobe ne mogu usvajati djecu, niti ih podizati

Milačić navodi da prosječan mladi bračni par, u Podgorici, ali i u svim krajevima zemlje, ukoliko želi pošteno da stvara porodicu, teško može stvoriti elementarne uslove za to
320 pregleda 77 komentar(a)
Marko Milačić, Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 12.05.2018. 09:24h

Usvajanje Zakona o istopolnom partnersstvu, kojim je predviđeno da će homoseksualni parovi moći zajednički da se brinu o djeci jednog od partnera ukoliko ih on ima, bio binovi prst u oko cjelokupnoj crnogorskoj javnosti, ocjenjuje predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i dodaje da bi usvajanje ovog zakona vodilo ka novom razaranju zdrave porodice.

"Imajući u vidu snagu LGBT lobija, treba biti potpuno svjestan da je ovaj zakon zapravo samo jedan od koraka ka omogućavanju pripadnicima LGBT zajednice usvajanje djece. Moja dužnost kao predsjednika partije koja se svim silama zalaže za očuvanje zdrave porodice i porodičnih vrijednosti, jeste da jasno, glasno kažem da se najoštrije protivimo ovom zakonu. Ako iko u Crnoj Goru - i u Podgorici koja čini trećinu Crne Gore - zaslužuje veća prava, onda je to prosječna crnogorska porodica, koja trpi žestoke udare sa svih strana: od nenormalno visokih potrošačkih korpi, nameta i poreza, ogromne nezaposlenosti što direktno udara na porodicu. S druge strane, ne mali broj crnogorskih političara i javnosti, kao i centri moći na koje su naslonjeni, minimalizuju značaj porodičnih vrijednosti, namećući nam trendove poput usvajanja djece od strane istopolnih partnera, kao normalne", navodi se u saopštenju Mičalića.

On dodaje da će se "boriti svim silama da gej osobe ne mogu, ni po koju cijenu, usvajati djecu niti imati pravo da ih podižu".

Milačić navodi da, sa druge strane, prosječan mladi bračni par, u Podgorici, ali i u svim krajevima zemlje, ukoliko želi pošteno da stvara porodicu, teško može stvoriti elementarne uslove za to.

"Borićemo se da Podgorica, ali i cijela Crna Gora, budu porodica. Svim silama borićemo se da stvorimo jake pro-natalitetske mjere koje će mlade ljude podsticati da, stvarajući porodicu – stvaraju i Crnu Goru, a ne da odlaze iz nje. Hitno moramo koncipirati nacionalnu strategiju za zaustavljanje pada nataliteta i podsticanje rađanja. Kreditnim pogodnostima u vidu smanjenih kamata niskog depozita olakšaćemo kupovinu prvog stana za sve mlade bračne parove. Porodicama sa troje i više djece finansijski pomoći i olakšati uslove majkama za odlazak u penziju. Pomoći parovima u finansiranju cjelokupnog procesa vantjelesne oplodnje. Maksimalno zaštititi prenatalni život djeteta ograničavanjem prava na abortus. S tim u vezi: u sredstvima javnog informisanja podići ćemo svijest o životu djeteta u prenatalnom periodu i posledicama koje abortus ostavlja na zdravlje žene i porodice. Sprovodićemo mjere za olakšano ostvarivanje zdravstvene zaštite penzionerima i najstarim članovima porodice i finansijsku pomoć samačkim domaćinstvima", zaključuje Milačić.

Bonus video: