Uhapšeni Nikšićani: Ukrali alkoholna pića, čokolade, cigare, pokušali da ukradu sef sa parama?

622 pregleda 3 komentar(a)
Provalnik, Foto: Shutterstock
Provalnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.05.2018. 12:15h

Nikšićka policija je uhapsila dvojicu sugrađana Elvisa Mrkulića (18) i Bojana Jelića (25), osumnjičene da su tokom maja izvršili dvije teške krađe i jednu krađu.

Nakon saslušanja državni tužilac je Mrkulića pustio da se brani sa slobode dok je Jeliću određeno zadržavanje u pritvorskim prostorijama Centra bezbjednosti (CB) Nikšić, do privođenja sudiji za istragu.

Policija je 8. maja, 15 minuta nakon ponoći, obaviještena da se aktivirao alarmni uređaj na marketu "Svaki dan" u Ulici "Peka Pavlovića".

Policija je na licu mjesta zatekla Mrkulića, koji je pokušao da pobjegne, ali je u tome spriječen. On je doveden u CB Nikšić i tokom razgovora, kako su naveli iz policije, priznao da je sa Jelićem polomio staklo na izlogu marketa i ukrao alkoholno piće i uređaj za automatsku obradu video zapisa. Policija je od njega oduzela par rukavica i jednu fantomku.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su Mrkulić i Jelić 6. maja oko 23,30 časova na marketu "Idea", u Dragovoj Luci, slomili staklo izloga i ukrali veću količinu cigareta, čokolada i alkoholnog pića.

Policija je pretresla stan i prostorije koje Jelić koristi i pronašla dio ukradene robe iz marketa "Idea", koja je oduzeta od osumnjičenog.

U još jedan market "Idea", u naselju Ćemenci osumnjičeni su, kako se sumnja, provalili 2. maja i pokušali da ukradu sef sa parama koji je bio pričvršen za zid, ali u tome nijesu uspjeli.

Bonus video: