SDP poziva MUP da ne dozvoli parastos Mihailoviću

Kako su kazali, SDP je nastao na ideji antifašizma i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije koja je osnova nastanka moderne Crne Gore
8 komentar(a)
SDP logo izbori
SDP logo izbori
Ažurirano: 17.07.2018. 13:13h

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da ne dozvoli održavanje najavljenog parastosa nekadašnjem vođi četničkog pokreta, Draži Mihailoviću.

Oni smatraju da je to manifestacija kojom se pokušava revitalizacija istorije i veličanje poraženih zločinačkih ideologija.

“Svega par dana nakon proslave 13. jula, prvog opštenarodnog ustanka protiv fašizma u porobljenoj Evropi, pokušaj da se simbolički veliča njegova negacija i osuđeni ratni zločinac Mihailović mora naići na osudu cjelokupne javnosti”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Kako su kazali, SDP je nastao na ideji antifašizma i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije koja je osnova nastanka moderne Crne Gore.

“Crna Gora će istrajati na svojoj antifašističkoj tradiciji i kada to nije mogao Milošević sa svojim poslušnicima u Crnoj Gori iz Demokratke partije socijalista devedesetih godina, u tome je neće spriječiti nekolicina zaludnjaka koji veličaju četnički pokret”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas