Granica sa Albanijom: Policija zaplijenila 153 kg skanka

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici
85 pregleda 7 komentar(a)
skank, Foto: Uprava policije
skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 20.06.2018. 12:12h

Policija je danas na graničnom prelazu sa Albanijom zaplijenila 153 kilograma marihuane, tipa skank, saopšteno je iz Uprave policije.

"Naime, službenici OGB Tuzi su, 20.06.2018. godine oko 07,15 časova, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, a postupajući po operativnim saznanjima u mjestu Grabon, na pješačkoj stazi koja vodi iz Republike Albanije, pored samog korita rijeke Cijevne, a preko granične linije u Crnu Goru, na izvjesnoj udaljenosti primijetili četiri nepoznata lica koja su na leđima nosila džakove. Kada su ova lica primjetila policijske službenike, odbacila su džakove i dala se u bjekstvo u pravcu Republike Albanije, budući da su se nalazila u samoj blizini granice. Službenici granične policije su obavijestili službenike policije Republike Albanije o tome da su četiri lica nelegalno prešla državnu granicu nakon što su odbacila džakove na našoj teritoriji i pobjegla", navodi se u saopštenju UP.

Pronađena opojna droga predata je službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje.

Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Nastavljaju se dalje mjere i radnje u saradnji sa službenicima granične policije Republike Albanije u cilju identifikacije počinilaca.

Galerija

Bonus video: