Karabuško polje integrisano u vodovodni sistem GO Tuzi i Glavnog grada

Iz Glavnog grada podsjećaju da je u ovom periodu za izgradnju i povezivanje sistema Karabuškog polja na vodovodni sistem Tuzi, odnosno izvorište Milješ, utrošeno više od 600.000 eura
133 pregleda 1 komentar(a)
voda, sudopera, Foto: Shutterstock
voda, sudopera, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.06.2018. 11:30h

Završene su dvogogodišnje aktivnosti na integraciji naselja Karabuško polje u vodovodni sistem GO Tuzi i Glavnog grada Podgorice.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je u ovom periodu za izgradnju i povezivanje sistema Karabuškog polja na vodovodni sistem Tuzi, odnosno izvorište Milješ, utrošeno više od 600.000 eura.

"Za I fazu, koja je obuhvatala izgradnju magistralnog cjevovoda od vodoizvorišta Milješ do naselja Karabuško polje, kao i prsten primarne mreže oko samog naselja, utrošeno je oko 300.000 eura, dok se II faza odnosila se na izvođenje sekundarne mreže i pripadajućih objekata u naselju", navode iz Glavnog grada.

Ukupna dužina izvedene vodovodne mreže iznosi preko 20 kilometara, a završetkom ovih aktivnosti stvoreni su preduslovi za priključenje oko 700 domaćinstava na organizovani sistem vodosnabdijevanja.

"Priključenje na novoizgrađeni sistem u Karabuškom polju je započeto, a u toku naredne sedmice će se ugrađivati vodomjeri i to prvo u dijelu naselja koje ima problema sa nestašicom vode, za koji je pristiglo oko 130 zahtjeva za priključenje", dodaju iz Glavnog grada.

Kazali su kako očekuju da će u narednih 30 dana većina potrošača Karabuškog polja podnijeti zahtjev za priključenje, kako bi u toku ljetnjih mjeseci dobili vodu sa novoizgrađenog cjevovoda.

Bonus video: