Stanišić: Pucanj na Lakić je atak na slobodu izražavanja i državu Crnu Goru

Odbor će kako je rekao predsjednik Obrad Mišo Stanišić zatražiti od Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije (UP) informacije o tome dokle se stiglo sa istragom ranjavanja Lakć, kao i ukupnim bezbjedonosnim stanjem u državi
171 pregleda 17 komentar(a)
Obrad Stanišić, Foto: Boris Pejović
Obrad Stanišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2018. 16:57h

Odbor za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore saslušaće čelnike državnog tužilaštva i bezbjedonosnih službi povdom ranjavanja novinarke "Vijesti" Olivere Lakić i ukupne bezbjedonosne situacije u državi.

Odbor je tu odluku donio na sjednici održanoj jutros, a termin sasluašnja će biti određen nakon što poslanici dobiju informacije od bezbjedonsonih službi i tužilaštva.

Odbor će danas kako je rekao predsjedik Obrad Mišo Stanišić zatražiti od Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije (UP) informacije o tome dokle se stiglo sa istragom ranjavanja Lakć, kao i ukupnim bezbjedonosnim stanjem u državi.

Stanišić je rekao da je pucanj na novinarku Lakić ne samo atak na slobodno novinarstvo već i na slobodu izražavanja i državu Crnu Goru.

Na sjednicu Odbora biće pozvani vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković, specijalni državni tužilac (SDT) Milivoje Katnić, šef ANB Dejan Peruničić, vd direktora UP Vesko Damjanović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Odbor je jutros oštro osudio napad na Lakić, a sjednici su prisustvovali samo članovi iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD).

Stanišić je rekao da su poslanici Demokratskog fronta (DF) najavili dolazak na sjednicu, ali se nisu pojavili.

Bonus video: