URA: Za mandata Stijepovića ništa od rješavanja parkinga kod KC-a

Petričić je podsjetio da je na ovaj problem Građanski pokret URA ukazivao prije nešto više od dvije godine kada je pozvao gradsku upravu da se pozabavi ovim pitanjem.
87 pregleda 3 komentar(a)
Vidoje Petričić, Foto: URA
Vidoje Petričić, Foto: URA
Ažurirano: 24.04.2018. 08:02h

Ovih dana ponovo se, po ko zna koji put aktuelizuje pitanje nedostatka parking prostora u neposrednoj blizini KBC-a i ponovo svjedočimo scenama na kojima automobile zauzimaju pješačke površine jer drugog rješenja nemaju, saopštio je danas potpredsjednik podgoričkog odbora URA Vidoje Petričić.

On je podsjetio da je na ovaj problem Građanski pokret URA ukazivao prije nešto više od dvije godine kada je pozvao gradsku upravu da se pozabavi ovim pitanjem.

“Tada smo ukazali na značaj KBC-a kao institucije čije usluge svakodnevno koristi više hiljada građana i neophodnosti da takva institucija ima uređen saobraćajni pristup i dovoljno mjesta za parkiranje. Uz to predložili smo nekoliko opcija za rješenje tog pitanja. Na naše insistiranje tada smo javno, pred tv kamerama dobili čvrsta obećanja da će ovaj problem biti trajno riješen “brzo I efikasno”. Tada smo od sekretara Sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove i direktora Parking servisa mogli čuti da će napraviti nova parking mjesta u nastavku postojećeg parkinga, duž Ljubljanske ulice, i da će izgraditi novu ulicu duž ograde KBC-a sa jugozapadne strane. Uz tu ulicu trebalo je da se izgradi oko 200 novih parking mjesta. Ovim obećanjima, u tom trenutku, bili su zadovoljni i građani koji imaju kuće neposredno iza KBC–a, a koji nemaju normalan pristup istim. Oni su nažalost primorani da i dalje koriste razrovani zemljani put i ako se nalaze u užem gradskom jezgru, u blizini elitnih gradskih kvartova”, ističe Petričić.

On kaže da je kao i mnogo puta do sada sve ostalo na praznim obećanjima i stvari se nijesu pomjerile ka rješenju ni za jedan milimetar.

“Međutim, ovoga puta nećemo tražiti od gradske uprave da riješe problem. Od neozbiljnih i neodgovornih to se ne može ni tražiti. Da je njihovo vrijeme prošlo reći će im građani 27. maja, koji toga dana ne bi trebalo da ostanu svojim kućama, već da izađu na birališta i olovkom precrtaju one koji su ih iznevjerili”, zaključio je Petričić.