Uliću će privremeno uzeti sve što ima

U Višem sudu raspravljali o oduzimanju imovine optuženom za međunarodni šverc droge
258 pregleda 2 komentar(a)
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2018. 14:06h

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je privremene mjere obezbjeđenja na nepokretnosti Vasa Ulića.

Ulić je optužen za organizovanje međunarodnog šverca droge. Protiv njega je Specijalno tužilaštvo pokrenulo finansijsku istragu jer tvrde da je on imovinu stekao od novca pribavljenog činjenjem krivičnog djela.

Privremene mjere se odnose na katastarske parcele u Podgorici, porodičnu stambenu zgradu od 473 m², dvorište 359 m², pašnjak od 667 m², pašnjak 845 m², 559 m² livade, porodičnu stambenu zgradu od 249 m², dvorište 323 m², 250 m² vinograda, njivu od 430 m², livadu od 260 m², pašnjak od 4.284 m², još jedan pašnjak od 310 m², njivu od 250 m² i 35.657 m² šume.

“Sve to je upisano na njegovo ime, sa osnovom prava”, stoji u rješenju o privremenom oduzimanju.

Ovaj postupak juče nije okončan jer je sudija Boris Savić donio odluku da se sasluša svjedok Zoran Vujović, koji je označen kao vlasnik stambene zgrade, voćnjaka i šume u Dobroti.

Pred Vijećem sudije Savića održana su dva ročišta na zahtjev Specijalnog tužilaštva koje je tražilo privremeno oduzimanje pokretne i nepokretne imovine Ulića. Protiv Ulića finansijska istraga je pokrenuta u avgustu 2017. godine.

Na drugom ročištu tužilaštvo je tražilo i privremeno oduzimanje motornih vozila marke “land rover” i “mercedes”. Ulićevi advokati tvrdili su da je “land rover” vlasništvo DOO “Rokšped” i da ga je uzeo kao rentu.

Suđenju nijesu prisustvovali predstavnici “Rokšpeda”, a specijalna tužiteljka Mira Samardžić je konstatovala da se ta firma nije žalila na rješenje kojim se privremeno oduzima to vozilo.

Kada je riječ o “mercedesu”, Elizabeta Ulić, snaha optuženog Ulića, kazala je sudu da ovo vozilo pripada njoj, a ne njenom svekru. Ulić je označen kao vođa narkokartela koji je krijumčario drogu u Australiju.

Bonus video: