Božović prijetio zatvorskim službenicima?

Božovićev branilac, advokat Damir Lekić, “Vijestima” je rekao da Božović pred tužiteljkom Đerić Ivanović nije sporio da je udario drugog pritvorenika
1868 pregleda 8 komentar(a)
Đorđe Božović, Foto: Filip Roganović
Đorđe Božović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.04.2018. 07:11h

Navodni član škaljarskog klana Đorđe Božović tvrdio je pred tužiteljkom Dankom Ivanović-Đerić da nije prijetio službenicima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Božović je saslušan zbog sumnje da je, dok se nalazio u Istražnom zatvoru, prijetio spuškim čuvarima, govoreći im: “Sve što vam se ubuduće bude dešavalo, to je mojih ruku djelo”.

Sumnjiče ga da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Navodno, Božović je službenicima ZIKS-a prijetio nakon što su intervenisali zbog njegovog sukoba sa drugim pritvorenikom.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić, “Vijestima” je rekao da Božović pred tužiteljkom Đerić Ivanović nije sporio da je udario drugog pritvorenika:

“Rekao je da je zbog toga i disciplinski odgovarao i da je kažnjen boravkom u samici. Međutim, kategorički je negirao da je prijetio stražarima. Tvrdio je da je nakon udarca drugog pritvorenika mirno stajao i da je više službenika zatvora nasrnulo na njega i odgurnulo ga na staklo koje se polomilo. Rekao joj je da je tada povrijeđen i da su ga službenici pitali ko će da plati to staklo. Rekao je da nikoga nije fizički napao, ali ni verbalno i da im nikako nije prijetio”, rekao je Lekić.

Istakao je da su taj događaj zablježile video-kamere ZIKS-a.

“Na kamerama se jasno vidi predmetni događaj i zaista se na njima uočava da Božović nije pružao otpor”, kazao je Lekić.

Božović je dio kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koju Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su pripremali likvidaciju osuđenika Radojice Zekovića.

Nedavno mu je ukinut pritvor.

Bonus video: