Tivat: Predstavljen program manifestacije "Novembarski dani"

Kao posebna novina istaknut je program nazvan "Gradu za rođendan" koji će se održati nakon svečane sjednice lokalnog parlamenta na Dan Opštine 21. novembra, kada će na Trgu magnolija biti priređen zanimljiv zabavni i propagandni program u kome će uz muziku i ugostiteljsku ponudu, predstavnici Opštine razgovarati sa građanima i dijeliti im propagadni materijal o ulozi i postignutim rezultatima lokalne uprave
198 pregleda 0 komentar(a)
Novembarski dani pres, Foto: Siniša Luković
Novembarski dani pres, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.11.2018. 12:16h

Tivćani će ove godine praznik grada 21. novembar, obilježiti manifestacijom "Novembarsk dani" koja će tokom 23 dana trajanja imati čak 47 raznovrsnih političkih, društvenih, kulturnih, zabavnih i sportskih programa.

""Novembarski dani" su za nas tradicija i čast. Ovogodišnju manifestaciju smo koncipirali tako da bude što inovativnija, kvalitetnija i sadržajnija i da u njoj za sebe nađu nešto sve strukture stanovnišptzva našeg grada, od najmlađih do najstarijih", rekao je gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac.

On je na konferenciji za novinare zajedno sa sekretarkom za kulturu i društvene djelatnosti Dubravkom Nikčević, sekretarkom za mlade, sport i socijalna pitanja Darkom Ognjanović, te predstanicima Centra za kulturu, Turističke organizacije i kompanije Brand New Tivat, predstavio program manifestacije koja je počela danas i trajaće do 29. novembra.

Nikčevič je podvukla da osim Opštine, TO, Centra za kulturu i Brand New Tivta u osmišljavanju i spovođenju prpgrama učestvuje još čitav niz institucija, organizacija, sportskih klubova i NVO.

Kao posebnu novinu istakla je program nazvan "Gradu za rođendan" koji će se održati nakon svečane sjednice lokalnog parlamenta na Dan Opštine 21. novembra, kada će na Trgu magnolija biti priređen zanimljiv zabavni i propagandni program u kome će uz muziku i ugostiteljsku ponudu, predstavnici Opštine razgovarati sa građanima i dijeliti im propagadni materijal o ulozi i postignutim rezultatima lokalne uprave.

Nikčević je najavila i "Dan otvorenih vrata" na školskom brodu Mornarice VCG, jedrenjaku "Jadran" koji će 16.novembra biti otvoren za posjete za sve učenike tivatskih škola.

Od sportskih programa tokom "Novembarskih dana" biće održani brojni turniri u šahu, basketu, boćanju, stonom tensiu, jedriličarska regata, atletska trka mira, dok su od kulturnih manifestacija na programu nekoliko predstava, likovnih i fotografskih izložbi, koncerti Glazbenog prosvjetnog društva "Tivat", odnosno Crnogorskog simfonijskog orkestra, promocije knjiga i poseban omaž nedavno preminuloj čuvenoj glumici – velikoj prijateljici Tivta, Mileni Dravić.

TO Tivat će u saradni sa NVO sektorom prirediti sajam rukotvorina i suvenira, kao i posebu novu manifestaciju posvećenu bokeljskom gastronomskom nasljeđu i tradicionalnoj kuhinji nazvanu "Đir od bumbara".

Pored ostalog tookom predstojećih fešti će Službi zaštite i spašavanja Opštine Tivat biti svečano uručeno novo specijalno malo interventno protivpožarno vozilo za uske gradske ulice vrijedno 60.000 eura, a koncertom Srednje muzičke škole Tivat 22. novembra biće i zvanično inaugurisan novi multimedijalni prostor kulture koji je grad dobio u rekonstruisanom objektu DTV "Partizan", u čiju je obnovu i opremanje Opština uložila skoro pola miliona eura.

Bonus video: