Opel predstavio najmodernije farove

Kad naiđemo na drugi auto, snop dugih svjetala se usmjerava oko njega, čime se sprečava zasljepljivanje drugih vozača
378 pregleda 1 komentar(a)
opel farovi, Foto: Saša Marković
opel farovi, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 14.02.2017. 16:37h

Tokom vožnje u noćnim uslovima dobra vidljivost je osnovni preduslov bezbjednosti. Tehnologije osvjetljenja su u posljednje vrijeme značajno napredovale dolaskom LED farova, a proizvođači automobila pokupšavaju da što bolje iskoriste benefite ovog sistema.

LED svjetla su pretežno odlika skupljih premijum vozila, ali polako počinje primjena i u srednjoj klasi. Jedan od prvih proizvođača u C segmentu koji je kompletno osvjetljenje puta prepustio LED tehnologiji je Opel, i to u novoj astri.

Njemački proizvođač je posredstvom crnogorskog zastupnika, “Osmanagić Company” prošle sedmice svojim flotnim kupcima u Crnoj Gori pokazao prednosti nove astre K. Akcenat je upravo stavljen na LED farove koji su se mogli idealno isprobati na potezu između Podgorice i Danilovgrada.

“Najveća prednost Inteliluks LED farova kod nove astre je to što vozač ima mnogo bolju preglednost puta, mnogo je bezbjedniji i mnogo se manje zamara”, kazao je Mile Batalo, Opelov b2b menadžer za region.

“Izuzetno je važno da klijenti znaju da ova rasvjeta uopšte ne povećava troškove u smislu održavanja ili mogućih kvarova, jer je tehnologija vrlo pouzdana”, objašnjava Batalo.

Inače, Intelilux LED matriks farovi kod nove opel astre su superiorniji i od halogenih i od ksenonskih svjetala, osvjetljavaju put i objekte na njemu i pored njega 40 metara prije, čime vozač dobija više vremena za reakciju.

Ovi farovi svaku krivinu osvjeljavaju zapanjujuće precizno, a LED elementi koji se zasebno aktiviraju imaju domet od preko 350 metara, i reaguju na okolinu u milisekundama.

Ako vaše vozilo uoči drugi automobil, snop dugih svjetala se usmjerava oko njega, čime se sprečava zasljepljivanje drugih vozača. Tako možete da uživate u odličnoj vidljivosti velikog svjetla i savršeno osvijetljenom putu u svakom momentu.

Bonus video: