On je glavni čovjek Viber aplikacije

Džamel Agaua će predvoditi Viber u nastojanjima da unaprijedi razvoj inovativnih novih funkcija i proširi globalnu bazu korisnika ove platforme
0 komentar(a)
Džamel Agaua, Foto: Twitter
Džamel Agaua, Foto: Twitter
Ažurirano: 03.02.2017. 15:02h

Jedna od omiljenih svetskih aplikacija za razmenu poruka, Viber, objavio je da od 2. februara Džamel Agaua preuzima dužnosti generalnog izvršnog direktora (CEO) istoimene kompanije. Agaua će predvoditi Viber u nastojanjima da unaprijedi razvoj inovativnih novih funkcija i proširi globalnu bazu korisnika ove platforme.

Džamel Agaua, državljanin Francuske, posljednjih nekoliko godina je baziran u Silikonskoj dolini, i pridružuje se Viber timu nakon vršenja dužnosti generalnog izvršnog direktora kompanije MobPartner - uspješne globalne mobilne firme iz oblasti reklamne tehnologije.

“Viber će nastaviti da igra vodeću ulogu u revoluciji mobilnih aplikacija, pružajući besprekorno iskustvo korisnicima glasovnih poziva putem mobilnih uređaja, u kombinaciji sa moćnim funkcijama razmjene poruka i šire komunikacije”, napomenuo je Agaua. “Više sam nego ponosan na činjenicu što se pridružujem ovom timu, sa željom da podržim Viber na njegovoj najvažnijoj misiji - pružanju vanserijskog iskustva pri upotrebi našim korisnicima, i omogućavanju besprekornog povezivanja sa njihovim bližnjima. Radujem se što ću predvoditi Viber u ubrzanju inovativnih tokova i razvoju novih mogućnosti za visok rast i razvoj poslovanja”.

Agaua se ovim pridružuje aktuelnoj vodećoj strukturi kompanije, i sarađivaće sa direktorom za operacije Majklom Šmilovom na novim projektima od najvišeg strateškog interesa.

Bonus video: