BMW otkrio seriju 5 u karavanskoj verziji

Touring verzija "petice" je dobila laganu šasiju i tehnološke prednosti limuzine, a u prtljažnik koji prima 570 litara stvari možete da ubacujete i samo kroz zadnje staklo.
74 pregleda 0 komentar(a)
BMW 5 Touring, Foto: BMW
BMW 5 Touring, Foto: BMW
Ažurirano: 01.02.2017. 10:01h

BMW je otkrio karavansku verziju nove serije 5 pred njen zvanični debi na samu automobila u Ženevi početkom marta.

Touring varijanta je druga karoserijska verzija BMW-ovog “direktorskog” modela, a razvijen je specijalno za evropsko tržište.

Karavan je dobio istu laganu šasiju kao limuzina, a uz to i zadnje vazdušno oslanjanje sa automatskim podešavanjem nivoa, koje se ugrađuje serijski.

Prtljažnik je porastao na 570 litara kada su zadnja sjedišta na svom mjestu, a kada oborite naslone zapremina raste na 1.700 litara.

Zadnja klupa je djeljiva u odnosu 40:20:40, dok se kod vrata prtljažnika sada posebno može otvoriti samo staklo, a imaju i sistem automatskog otvaranja.

Nova serija 5 Touring će u početku da bude dostupna sa četiri opcije motora. BMW 530i Touring pokretaće dvolitarski turbobenzinac sa 252 KS, a 540i xDrive pod haubom ima 3,0-litarski šestocilindarski agregat sa 340 KS i 450 Nm.

Ulazni dizel je 520d sa 190 KS koje isporučuje dvolitarski agregat, dok šestocilindarski trolitraš u 530d razvija 265 KS i 620 Nm i može biti kombinovan sa pogonom na sve točkove xDrive.

Karavan je dobio i sve tehnološke prednosti limuzinske verzije , među kojima je i novi infotainment sistem sa diplejom od 10,25 inča i gestovnim komandama, najnoviji head-up displej i čitav spektar aktivnih sistema bezbjednosti uključujući upozorenje za vozila koja presijecaju put, pomoć pri držanju i promjeni saobraćajne trake, a tu je i aktivni tempomat.

BMW navodi da prodaja nove serije 5 Touring počinje u junu, a dodatne varijante će se pojaviti tokom godine.

Bonus video: