JavaScript datoteke više ne možete slati preko Gmaila

Kako .js datoteke uglavnom šalju i primaju programeri, Google je sugerisao da razmjenu takvih datoteka odrađuju preko servisa GoogleDrive, premda nismo sigurni ni koliko ih je do sada distribuciju odrađivalo putem Gmaila
76 pregleda 1 komentar(a)
Gmail, Foto: Phandroid.com
Gmail, Foto: Phandroid.com
Ažurirano: 30.01.2017. 11:35h

Nakon 13. februara u poruke elektronske pošte Googleovog servisa više nećete moći da dodajete JS datoteke.

JavaScript je, uz sve svoje dobre strane, nažalost u poslednje vrijeme gotovo pa omiljena platforma za slanje malicioznih kodova i aplikacija, kojima se korisniku inficiranog računara uveliko komplikuje život, prenosi Dnevnik.hr

Iako nisu objavljeni podaci koliko je napada izvršeno preko Gmaila, iz tog servisa za elektronsku poštu su saopštili da slanje JavaScript datoteka uskoro više neće biti moguće. Uz dosadašnju zabranu prilaganja datoteka s ekstencijama .bat, .msc i .exe od sada je i .js na crnoj listi.

Kako .js datoteke uglavnom šalju i primaju programeri, Google je sugerisao da razmjenu takvih datoteka odrađuju preko servisa GoogleDrive, premda nismo sigurni ni koliko ih je do sada distribuciju odrađivalo putem Gmaila.

Ipak, u Gmailu tvrde kako konstantno rade na poboljšanju sigurnosti korisnika pa je i ovo jedan od koraka u tom smjeru. Najavljeno je da potpuna zabrana slanja JavaScript datoteka preko Gmaila počinje da se primjenjuje 13. februara.

Bonus video: