Bogdanović: Ime Bora Krivokapića uvijek će biti povezano sa Crnom Gorom

„Stvarajući jedan osobeni žanr u kom su elementi polemičkog, književnog i esejističkog izraza učinili da se novinskom tekstu umnogome prošire stilski i sižejni okviri, ali i da se na ulogu novinara u društvu gleda drugačije“, naveo je Bogdanović
250 pregleda 1 komentar(a)
Boro Krivokapić, Foto: Printscreen
Boro Krivokapić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 16.11.2018. 14:30h

Ime Bora Krivokapića uvijek će biti povezano sa Crnom Gorom, njenim dostojanstvom, hrabrošću i odlučnošću, poručio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

On je na komemoraciji povodom smrti istaknutog jugoslovenskog novinara i publiciste kazao da je Krivokapić pripadao najužoj jugoslovenskoj novinarskoj eliti, koja je publicistički i novinarski tekst izdigla iznad ustaljenih standarda.

„Stvarajući jedan osobeni žanr u kom su elementi polemičkog, književnog i esejističkog izraza učinili da se novinskom tekstu umnogome prošire stilski i sižejni okviri, ali i da se na ulogu novinara u društvu gleda drugačije“, naveo je Bogdanović.

Kako je kazao, zahvaljujući svom novinarskom nervu, Krivokapić je uvijek reagovao na one teme čija je intrigantnost sažimala ključna protivuriječja epohe.

Prema njegovim riječima, u tekstovima koje je pisao posljednjih godina, Krivokapić se često bavio „snagom koja je potrebna za prevazilaženje naših vjekovnih animoziteta, ali i onom snagom koju moramo pokazati u očuvanju naše državotvorne tradicije i identiteta".

"I kada se od danas do navijek bude spominjalo ime Bora Krivikapića, u njegovom društvu, među prijateljima i poštovaocima, biće to uvijek povezano sa Crnom Gorom, njenim dostojanstvom, hrabrošću i odlučnošću da je vječna Crna Gora“, poručio je Bogdanović.

Bonus video: