Herceg Novi: Tri dana bez vode sa Plata

Naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobijati vodu, vodom će se snabdijevati iz cisterni
126 pregleda 2 komentar(a)
cjevovod, Foto: Slavica Kosić
cjevovod, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.11.2018. 09:01h

U hercergnovskoj opštini od četvrka će biće uveden restrikrivni režim vodosnabdijevanja, zbog radova na sanaciji cjevovoda Plat -Herceg Novi odakle najveća bokeljska opština dobija oko 70 odsto vode.

Za to vrijeme u sistemu za vodosnabdijevanje raspolagaće sa 220 l/s vode iz lokalnih izvorišta.

Potrošači od Sutorine do Savine vodu će imati od 7 do 9 i od 19 do 21 sat, a od Meljina do Kamenara od 5 do 7 i od 17 do 19 sati. Naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobijati vodu, vodom će se snabdijevati iz cisterni, saopšteno je iz hercegnovskog Vodovoda.

Predstavnici hercegnovskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ su zajedno sa kolegama iz Konavoskog komunalnog društva u susjednoj Hrvatskoj, nedavno obišli cjevovod Plat-Herceg Novi i utvrdili da je na određenim dionicama potrebno izvršiti popravke.

“Planirano je da se izvrši reparacija muljnog ispusta, sanacija cjevovoda na mjestima gdje su uočena procurivanja vode, sanacija oštećenih gabiona, izmještanje cjevovoda u reonu Zvekovice i ugradnja dva hidranta u reonu Oboda”, objasnili su iz Vodovoda.

Cjevovod kroz Konavle u susjednoj Hrvatskoj u dužini od 24 kilometra, izgrađen je samo doprinosom građana Herceg Novog, 1980. godine u vrijeme dok smo živjeli u zajedničkoj državi.

Bonus video: