Rožaje: BS nakon skoro pola godine pustio DPS u vlast

BS je na lokalnim izborima krajem maja osvojila apsolutnu vlast u Rožajama, ali je predsjedništvo te stranke 28. juna iznijelo stav da koalicionim partnerima na državnom nivou treba ponuditi ulazak u vlast i na lokalnom nivou, da bi opštinski odbor tek juče formalizovao taj predlog i to jednoglasno
417 pregleda 13 komentar(a)
Rafet Husović, Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Rafet Husović, Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Ažurirano: 12.11.2018. 07:08h

Bošnjačka stranka (BS) ipak će, nakon skoro pola godine od lokalnih izbora i protivljenja opštinskog odbora, ponuditi Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD) da uđu u vlast u Rožajama.

BS je na lokalnim izborima krajem maja osvojila apsolutnu vlast u Rožajama, ali je predsjedništvo te stranke 28. juna iznijelo stav da koalicionim partnerima na državnom nivou treba ponuditi ulazak u vlast i na lokalnom nivou, da bi opštinski odbor tek juče formalizovao taj predlog i to jednoglasno.

Predsjednik OO BS, Rahman Husović, juče je na sjednici kazao da treba načiniti korak prema saradnji sa opozicionim partijama u opštini koje su se pokazale kao stabilni i korektni politički partneri na državnom nivou u cilju daljeg zajedničkog djelovanja koje će biti u interesu svih građana. Husović je ranije, u više navrata, govorio da BS neće dijeliti vlast u Rožajama i da o tome neće pregovarati sa DPS-om i SD-om.

Predsjednik lokalnog DPS-a, Bećir Kalač, kazao je za Radio Crne Gore da su postojali neformalni kontakti sa BS. “Mi, naravno nećemo ući u kolaliciju po svaku cijenu, dakle bez definisanih principa, ali očekujem da će to biti prihvaćeno i da ćemo formirati dobru vlast”, rekao je Kalač.