Shell proizveo motorno ulje čisto kao suza

Revolucionarnom tehnologijom Shell bazno ulje dobija ne iz nafte, već iz prirodnog gasa, najčistijeg fosilnog goriva na planeti.
473 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2014. 10:38h

Kompanija Shell je proizvela prvo bazno ulje koje je umjesto od nafte, napravljeno od prirodnog gasa, najčistijeg fosilnog goriva na planeti. Tehnologija nazvana PurePlus predstavlja patentirani proces pretvaranja prirodnog gasa u izuzetno čisto bazno ulje, koje je glavna komponenta motornog ulja koje između ostalog sipamo u naše automobile, kamione, motocikle i radne mašine.

Shell je PurePlus tehnologiju već počeo da koristi kod svojih proizvoda, a gotovo stoprocentna čistoća motornog ulja sa ovom oznakom garantuje potpunu zaštitu motora, koji su kod modernih automobila vrlo kompleksni i zahtijevaju sintetičko ulje visokog kvaliteta da bi sve komponente radile onako kako je to predviđeno.

"Shell PurePlus tehnologija je rezultat 40 godina inovacija čiji počeci sežu u sedamdesete godine prošlog vijeka, kada je kompanija počela da radi na razvoju procesa pretvaranja prirodnog gasa u tečnost (gas-to-liquids – GTL)", kazao je dr Ričard Dikson, direktor za tehnologiju motornih ulja u Shell-u.

Shell je novu tehnologiju već plasirao na tržište i to kroz novu Shell Helix Ultra seriju potpuno sintetičkih motornih ulja. Radi se o najnaprednijoj klasi ulja kod koje je PurePlus tehnologija kombinovana sa Active Cleansing tehnologijom, a rezultat je najviši mogući nivo zaštite od stvaranja naslaga unutar motora.

“Munjevit razvoj automobilske tehnologije znači da današnja vozila zahtijevaju motorno ulje koje sa njom drži korak, i koje na najefikasniji način poboljšava performanse i produžava vijek trajanja motora. Zato je Shell razvio potpuno novi način proizvodnje sintetičkih baznih ulja izrađenih od prirodnog gasa. Ovo ultračisto ulje nam je omogućilo da razvijemo superiorna maziva”, navode u kompaniji.

“Uz Active Cleansing tehnologiju koja je uvijek bila u srcu Shell Helix linije, uvođenje PurePlus tehnologije omogućava Shell Helix Ultra seriji da obezbijedi još viši nivo zaštite i čistoće. To znači da ovo motorno ulje, kao ni jedno drugo, čini da stanje unutar motora bude vrlo blizu fabričkom. Osim što održava motor čistim, Shell Helix Ultra pomaže i da se uklone naslage koje su zaostale na unutrašnjim komponentama”.

Osim toga, najnovija linija ulja osigurava superiornu zaštitu od habanja i korozije, čime se produžava vijek motora i smanjuju troškovi održavanja. Povrh svega, tu je i ušteda na gorivu.

Uz uvođenje Helix Ultra linije, Shell je restrukturirao ponudu i oznake na proizvodima. Informacije o karakteristikama kao što je viskozitet su jasno vidljive, a ovlašćeni uvoznik za naše tržište, Orbico Crna Gora, uveo je i posebne etikete sa informacijama na našem jeziku koje potvrđuju da se radi o originalnom ulju.

Galerija

Bonus video: