Novi Mercedes AMG GT na prvim službenim ilustracijama

Proizvođač iz Štutgarta počinje da otkriva dugo čekani sportski kupe koji će odlikovati vrhunske vozne osobine.
379 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2014. 20:02h

Mercedes 300 SL iz 1950-ih godina uskoro će da dobije novog duhovnog nasljednika.Nakon što je ta uloga do sada pripadala modelu SLS AMG, koga su krasila vrata u obliku galebovih krila, ubuduće će to da bude novi AMG GT, koji ovdje možete ekskluzivno da vidite na prvim službenim ilustracijama.

Proporcije su slične prethodniku: duga hauba, kratki prepusti, motor iznad zadnje osovine... Jedino će vrata da budu klasično konstruisana, a silueta će dobiti izraženije kupe linije. Vjetrobransko staklo je neočekivano strmo, i ovo će vjerovatno da bude najkontroverznija tačka GT-a, čija je premijera zakazana za sajam automobila u Parizu.

Unutrašnjost smo imali priliku da vidimo još ranije. Vozač i suvozač su bukvalno opkoljeni fenomenalnim kokpitom, a moćna centralna konzola sa strana ima po četirirotaciona prekidača koji simbolizuju osam cilindara motora. Lijevi red prekidača je rezervisan za štelovanje šasije i agregata.

U Mercedesu napominju da prtljažnik nije ekstremno veliki, ali da je dovoljan za torbu za golf i manje vikend kofere. Kao što smo pisali prije nekoliko dana, za AMG GT, Mercedesova visokoperformansna divizija je pripremila potpuno novi 4,0-litarski V8 biturbo motor snage 510 konja i obrtnog momenta od 650 Nm, što bi trebalo da obezbijedi trkačke vozne osobine.

Galerija

Bonus video: