Mazda otkrila novu “dvojku”

Proizvodnja novog japanskog gradskog modela počela u Japanu, na našem tržištu se očekuje krajem ove ili početkom iduće godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2014. 11:23h

Mazda je predstavila novu generaciju modela Mazda2, i istovremeno otpočela proizvodnju ovog gradskog automobila u svojim pogonima jugoistočno od Hirošime. Mazda 2 je četvrti član aktuelne porodice modela, što znači da ima sve prednosti ultraefikasne SKYACTIV tehnologije i dizajna koji Japanci nazivaju KODO – duh pokreta.

Mazda2 zapravo dosta liči na fenomenalni koncept Hazumi, koji je predstavljen u martu ove godine na sajmu u Ženevi. Japanska kompanija želi da ovim vozilom podigne ljestvicu u B segmentu, najprodavanijem u Evropi.

Mazda nije otkrila baš previše detalja o novom automobilu, ali očekuje se da će on dimenzijama da bude slična Hazumi konceptu, koji je dug 4,07 m.Nova Mazda2 će u Evropi da dobije potpuno novi dizel motor SKYACTIV-D 1.5 od 105 KS, kao i nekoliko verzija SKYACTIV-G 1.5 benzinskog agregata, uparenih sa 6-stepenim manuelnim i automatskim mjenjačima.

Tu je i MZD Connect in-car sistem povezivanja, i-ACTIVSENSE aktivne bezbjednosne tehnologije i prostran i prefinjen enterijer, navode u Mazdi.Svjetska premijera je zakazana za oktobar i sajam u Parizu, dok na tržištu možemo da je očekujemo krajem ove ili početkom iduće godine.

Galerija

Bonus video: