Motorijada u Tivtu: Bajkeri se tri dana druže na Župi

U Tivat će doći ljubitelji motocikala iz svih država bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunije, Češke, Slovačke...
307 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2014. 14:18h

Druga po redu „Tivatska motorijada“ u organizaciji Moto-kluba „Shark“ iz Tivta počinje u petak u tom gradu i trajaće do nedjelje.

Okupljanje bajkera održaće se u kampu u praku na rtu Župa, atraktivnom kompleksu na ulazu u centar Tivta iz pravca Budve.

Trodnevni najam nekoliko desetina hiljada kvadrata inače, neuređenog zemkljišta na Župi, MK „Shark“ je vlasniku, tivatskom HTP „Mimoza“ platio 4 hiljade eura, a četrdesetak aktivnih članova tog kluba u protekklih je skoro mjesec dana sređivalo kompleks i pripremalo kamp za dolazak bajkera.

Postavljeni su drveni stolovi i klupe, uređeni sadržaji za zabavu, postavljene bine za nastupe muzičara, kao i roštilji sa kojih će se učesnicima „Motorijade“ besplatno dijeliti pečena riba.

Predstojeći trodnevni međunarodni moto skup u Tivtu je nešto o čemu bajkeri iz zemalja regiona i jednog dijela Evrope, već mjesecima govore na specijalizovanim sajtovima i društvenim mrežama, a najvaljen je dolazak preko 2 hiljade motora i skoro 5 hiljada bajkera iz više evropskih država.

"Nama su gosti već počeli dolaziti od utorka, tu su naši prijatelji iz Kragujevca i Čačka i stalno poneko novi pristiže. Ljudi su oduševljeni ovim ambijentom i atmosferom koju smo imali lani, na prvoj tivatskoj motorijadi, tako da su nam u velikom broju najavili ponovni dolazak, pa smo već popunili kapacitete svih izdavaoca privatnog smještaja u Tivtu koji su nam se javili, zainteresovani da ugoste posjetioce “Motorijade”, kazao je za “Vijesti” predsjednik MK “Shark” Aleksandar Petrović.

Prema njegovim riječima, u Tivat će doći ljubitelji motocikala iz svih država bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunije, Češke, Slovačke, Belgije, a najavili su se i ruski bajkeri iz poznate grupe “Noćni vukovi”.

Osim uživanja u zvuku i izgledu moćnih dvotočkaša, bajkeri će se tokom predstojećeg vikenda u Tivtu zabavljati uz bogat muzički program a nastupe će, pored ostalih, imati i muzički sastavi, „Vesele osamdesete“, „High Voltage“ i „Jail Break“ koji će svirati rok muziku čuvenih grupa AC/DC i „Guns `n` Roses“.

Za subotu poslijepodne zakazan je defile učesnika Motorijade ulicama Tivta, a na Župi će se održati i bajkerske igre. Domaćini su se potrudili da gosti osjete i tradicionalno bokeljsko gostoprimostvo, pa će motocikliste voziti na izlet brodom po Boki,a svi uesnici skupa će biti počašćeni besplatnom ribom sa gradela i krompir salatom.

Sponzor „Motorijade“, tivatska firma „Monefish“ obezbjedila je 1.500 kilograma ribe koja će se peći u kampu na Župi, a ovu atraktivnu manifestaciju podržale su i Turistička organizacija i Opština Tivat, koje koji znaju da dovođenje skoro 5 hiljada bajkera iz inostranstva u Tivat u ovom periodu godine, jako puno znači lokalnim ugostiteljima i pogotovo izdavaocima privatnog smještaja.

Galerija

Bonus video: