Polovni pežo 508: Bolji od roditelja

Model 508 je naslijedio najbolje karakteristike svojih prethodnika 407-ice i 607-ice
387 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 19:51h

Pežo je prije nekoliko godina predstavio automobil koji je trebalo da naslijedi model D segmenta 407, ali istovremeno i limuzinu visoke klase 607.

Tako je nastao 508, koji je na tržište stigao 2010. godine. Iako je relativno nov model (tek ovih dana predstavljena je redizajnirana varijanta), automobil je u posljednje vrijeme postao vrlo popularan kao kupovina iz druge ruke. Zato smo odlučili da otkrijemo koliko je ovo dobar izbor, a najkompetentnijeg konsultanta na ovu temu smo našli u Željku Kneževiću, direktoru ovlašćenog servisa za Pežoova vozila PSC “Knežević”, iza koga stoji preko 40 godina tradicije i iskustva u održavanju automobila francuske marke.

“Pežo 508 je naslijedio najbolje karakteristike 407-ce i 607-ce, dok su negativne strane i jednog i drugog modela potpuno anulirane”, kazao nam je Knežević.

“Radi se o limuzini sa izuzetno pouzdanom mehanikom i prostranom i luksuznom kabinom, koja može da odgovori na zahtjeve i porodičnih i poslovnih ljudi. Otklonjena je jedna od boljki koju su imali njegovi prethodnici na prednjem sistemu ogibljenja, gdje je vraćena klasična 'šapa', koja je provjerena i izuzetno izdržljiva, pa je problem koji su imali vlasnici prethodnih modela riješen”, objašnjava Knežević.

Što se tiče motora, najpopularniji su dizelaši od 1,6 i 2,0 litara, snage 115 i 163 KS, koji uz redovno održavanje mogu da nadžive ostale djelove karoserije, što znači da nema razloga za brigu.

“Bez obzira na to što je automobil relativno mlad, preporučujem potencijalnim kupcima da obrate pažnju da pretjerano niska cijena može da znači da je prešao ogromnu kilometražu, jer se radi o limuzini koju kompanije po Zapadnoj Evropi često koriste za svakodnevnu upotrebu na dužim relacijama”, kaže Knežević. “U tom slučaju kupac bi vrlo brzo bio izložen nepredviđenim ulaganjima”.

Izdržljiva “šapa” na prednjem trapu

Knežević kaže da bi najbolje bilo da kupac dogovori sa prodavcem pregled u ovlašćenom servisu i da bi na taj način bio rasterećen od eventualnih nedoumica u pogledu stanja vozila.

“Kontrola u servisu se ne naplaćuje, a mi uvijek svakom klijentu predočimo sve mane vozila, jer između ostalog želimo da sačuvamo reputaciju i povjerenje mušterija koje je stvarano decenijama”, priča Željko Knežević.

Željko Knežević

Pežo 508 na tržištu polovnih vozila može da se nađe po cijeni od oko 12 do 15 hiljada eura.

Galerija

Bonus video: