Druženje sa zvijezdama "Mercedesa"

Mercedesov karavan koji je početkom maja krenuo iz Štutgarta zaustavio se na stazi NAVAK, gdje smo isprobali kompletnu gamu
3 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2014. 16:27h

Kompanija Star Import, generalni uvoznik Mercedesovih automobila za naše tržište, pružila je protekle sedmice svojim klijentima i predstavnicima medija iskustvo koje je prevazišlo očekivanja.

Na raspolaganju nam je bila gotovo kompletna gama Mercedes-Benz automobila, a sve je organizovano na stazi NAVAK, najvećem trening centru za vozače u regionu, u sklopu događaja pod nazivom “Star Experience - Your road trip”. Ovaj karavan Mercedes vozila je još 5. maja krenuo iz Štutgarta, a potom se zaustavljao u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji.

Trening je bio podijeljen u četiri dijela, a vodili su ga iskusni instruktori iz Mercedesove vozačke akademije u Štutgartu, u saradnji sa ljudima iz NAVAK centra.

Vožnja na terenskom poligonu bila je prava prilika da isprobamo mogućnosti novog modela GLA, i da se podsjetimo šta sve može ML-klasa. Uslijedila je visoka doza adrenalina koja je kroz vene prostrujala zahvaljujući brzim krugovima u visokoperformansnim AMG modelima A45 AMG, CLA 45 AMG, SLK 55 AMG i E63 AMG S 4MATIC.

Uslijedila je demonstracija zapanjujućeg napretka Mercedesovih bezbjednosnih sistema Distronic Plus, Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Speed Limit Assist. Instruktori su nam pokazali kako najnovija S klasa može da samostalno koči kada detektuje prepreku ili pješaka, kako se sama uparkirava ili “u stopu” prati automobil ispred sebe pomoću aktivnog tempomata.

Naravno, organizatori nijesu propustili priliku ni da nam se pohvale najnovijom limuzinom C-klasa i luksuzni kombi V-klasa, koje smo provozali okolnim putevima.

GLA odličan u terenskim uslovima

Najaktuelniji model u Mercedesovoj ponudi, kompaktni krosover GLA, na terenskom poligonu NAVAK-a dokazao je da je vrlo sposoban i van asfalta. Kada je opremljen 4Matic sistemom pogona na sve točkove, ovaj mali gradski šminker se pretvara u ozbiljan terenac, i ne preza ni od prepreka koje nijesmo očekivali da može da prevaziđe.

On je bez problema prelazio vrlo zahtjevne duboko izrovane šumske dionice, a vozili smo ga i pod ekstremnim nagibima.

Galerija

Bonus video: