Nisan Pulsar je najprostraniji auto u klasi?

Iako je spolja vrlo kompaktan, novi japanski predstavnik u C segmentu ima najduže međuosovinsko rastojanje u segmentu od 2.700 mm.
70 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2014. 10:51h

Nakon nekoliko godina odsustva, Nisan ponovo ima predstavnika u najpopularnijem segmentu u Evropi, takozvanoj golf klasi automobila.Japanski proizvođač je predstavio novi model Pulsar, koji je dizajnerski inspirisan novim modelima Kaškai i X-trejl, bogat najmodernijim tehnologijama, a Nisan tvrdi i da ima najviše unutrašnjeg prostora u klasi. “Zahvaljujući najdužem međuosovinskom rastojanju u segmentu (2.700 mm) i inteligentnom rasporedu, Pulsar ima više prostora za koljena na zadnjim sjedištima i prostora u zoni ramena od svojih rivala”, navodi se u saopštenju Nisana. Zapravo, sa 692 mm dužine od naslona do naslona, Pulsar je pozadi prostraniji i od nekih modela iz D-segmenta.

Bez obzira na to, Pulsar je dug samo 4.385 mm, što ga čini dovoljno kompaktnim za odlično gradsko manevrisanje i parkiranje.Pulsar se već na prvi pogled dovodi u vezu sa Nisanovom porodicom, jer ima prepoznatljivu V masku, farove u obliku bumeranga i snažne bokove.Među tehnološkim uređajima je i Nisanov napredni “bezbjednosni štit” (Safety Shield), paket sistema i tehnologija koji pružaju maksimalnu bezbjednost.

U ponudi motora će da budu 1,2-litarski DIG-T turbobenzinac koji proizvodi 115 KS i 1.5 dCi turbodizel sa 110 KS. Snažniji 1,6-litarski turbobenzinac od 190 KS će da bude dostupan početkom 2015.Cijene nijesu precizirane, ali je Nisan još ranije najavio da će Pulsar da bude jeftiniji od Golfa.

Galerija

Bonus video: