Mercedes u Crnoj Gori svečano lansirao GLA i C-klasu

Dva nova člana porodice automobila sa trokrakom zvijezdom predstavljeni su sinoć u salonu kompanije Ljetopis Automotive.
320 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2014. 09:19h

Mercedes je sinoć u salonu u Podgorici pred velikim brojem zvanica i predstavnicima medija svečano predstavio nove modele GLA i C-klasu.

Uz koktel i atmosferu kojoj su doprinijeli nastupi pjevačice Nine Žižić i violinistkinje Verice Čuljković Čarli, prisutni su uživali u razgledanju automobila koji postavljaju nove standarde u svojim segmentima, i u potpunosti opravdavaju Mercedesov slogan „najbolje ili ništa“, kako naglašavaju u kompaniji Ljetopis Automotive, zastupniku Mercedesa za naše tržište.

“Ponosni smo što možemo da predstavimo potpuno novi model GLA-klasu, i novu generaciju popularne C-klase”, kazala nam je na premijeri Silvija Daković, PR firme Ljetopis Automotive.

Modelom GLA Mercedes se uključio u trku u sve popularnijem segmentu kompaktnih terenaca. Ovaj atraktivni automobil, koji podsjeća na povišenu i nabildovanu varijantu A-klase, dug je blizu 4 i po metra i visok oko metar i po.

“GLA je prvi kompaktni SUV u ponudi Mercedesa koji svojim dinamičnim linijama, premijum karakterom i vrhunskim performansama nikoga neće ostaviti ravnodušnim, posebno mlađu populaciju i predstavnice ljepšeg pola”, kazala je Daković, a zatim se osvrnula na novu C-klasu. “Sam izgled nove limuzine ne treba suviše komentarisati, a po dinamičnosti, ekonomičnosti, komforu i tehnologiji, C-klasa nadmašuje konkurenciju”.

Nova zvijezda iz Štutgarta, C-klasa, narasla je u svim dimenzijama, a dizajnerski podsjeća na Mercedesov top model S-klasu.

Ova limuzina duga 4,69 metara se odlikuje sa najmodernijim tehnologijama, vrhunskim kvalitetom izrade i obiljem prostora u unutrašnjosti. Sve je začinjeno ogromnim prtljažnikom zapremine 480 litara.U početku će u ponudi da budu tri motora, od kojih je najzanimljiviji turbodizel zapremine 2,1 litara sa 170 KS u modelu 220 CDI. Ovom limuzinom Mercedes je, čini se, nadmašio sebe pa se popularnost C-klase ni u narednom periodu neće dovesti u pitanje. Ipak, u Ljetopisu otkrivaju da je publika odlično reagovala i na mali SUV model.

“Na naše iznenađenje, klijenti pokazuju više interesovanja za novi model GLA, koji je potpuno novi član porodice Mercedesa. Naravno on je malo pristupačniji od C-klase. Sve u svemu, zadovoljni smo i odzivom, a i interesovanjem”, kaže Silvija Daković.

Prodaja počinje već danas, a što se tiče cijena, u Ljetopisu su saopštili da GLA 200 CDI koji je sinoć bio izložen u salonu košta 30.000, a C klasa 220 CDI staje 44.000 eura.

Galerija

Bonus video: