Crnogorski debi za pežo 208 GTI

“Turbomotor zapremine 1,6 litara od 200 konja ovom autu daje ubrzanja i performanse koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim”
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2014. 18:27h

Ako se ne sjećate Pežoa 205 GTI, pitajte nekog od starijih za njega, i onda će vam biti jasno kakva tradicija stoji iza novog ultrasportskog hečbeka francuskog proizvođača.

Pežo 208 GTI je pravi dragulj u ponudi ove kompanije, a crnogorska javnost je prvi put imala priliku da ga vidi uživo na sajmu nautike koji je krajem prošle sedmice održan u Tivtu.

“Zbog ultrajakog turbomotora zapremine 1,6 litara i snage 200 konja, ovaj automobil ima ubrzanja i performanse koje nikog ne mogu da ostave ravnodušnim”, kaže nam je Milan Vukasović, direktor Verano Motorsa, ovlašćenog zastupnika Pežoa za naš region.

Osim fenomenalnih performansi, 208 GTI se odlikuje najmodernijom linijom dizajna, koja je za ovu priliku obogaćena raznim sportskim detaljima, unutrašnjost je prava kombinacija sportskog karaktera i visokog stila, a dodatnu vatrenu crtu dodaju crveni detalji.

Bazna verzija ovog sportskog lava košta 22.000 eura, dok primjerak koji je bio izložen na sajmu sa dodatnom opremom (alu-točkovi 17 inča, pomoć pri parkiranju, navigacija, panoramski stakleni krov), staje 25.100 eura.

“Slažem se da se GTI ne može nazvati jeftinim, ali vrhunska tehnologija je uvijek bila na cijeni”, dodao je Vukasović.

Galerija

Bonus video: