Bentli najavio SUV model, neće da bude ružan kao koncept

Dizajn serijske verzije "najluksuznijeg i najmoćnijeg SUV-a" znatno je izmijenjen u odnosu na ružni EXP 9 F koncept predstavljen na sajmu u Ženevi 2012.
2 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2014. 13:04h

Bentli je objavio prvu fotografiju serijske verzije SUV modela, i naglasio da je dizajn vozila izmijenjen u odnosu na ružni EXP 9 F koncept predstavljen na sajmu u Ženevi 2012.Nakon premijere koncepta EXP 9 F, javnost je bila šokirana ružnom velikom maskom i usisnicima vazduha, kao i nezgrapnim farovima, što se ni u kom slučaju ne slaže sa elegantnim imidžom britanskog brenda.Novi model, za koji je do sada prikupljeno 2.000 prednarudžbi, biće začetnik potpuno novog segmenta na tržištu SUV automobila, kaže direktor Bentlija Volfgang Šrajber. "Biće to najluksuzniji i najsnažniji SUV", naglasio je Šrajber.

Automobil bi mogao da se na tržištu nađe 2016, a debitovaće najvjerovatnije na sajmu u Frankfurtu iduće godine.U ponudi motora će da budu V12 mašina iz Flajing Spura i Kontinentala, a u planu je i hibridna verzija.Bentlijev SUV će da bude zasnovan na Folksvagenovoj modularnoj platformi na kojoj će da leži i naredna generacija Audija Q7.Biće skuplji od Rendž Rovera, koji u najskupljoj varijanti košta oko 160.000 eura.

Galerija

Bonus video: